Wennekes.nl laat matchpunten liggen

rumpt • In de eredivisie topteamcompetitie heeft Wennekes.nl tweemaal verloren in Deventer. Beide duels tegen The City eindigden in 4-2 voor de thuisclub.

Er waren mogelijkheden voldoende om matchpunten te behalen, maar alleen Ian van Krieken wist deze kansen te verzilveren. In het eerste duel speelde Lyon Megens in het kader 47/2 (200) tegen Rene Luijsterburg. Er waren kansen te over om op voorsprong te komen, maar Megens wist deze niet te benutten. In tien beurten verloor hij op 118 caramboles. In het kader 71/2 (150) speelde Jim van der Zalm een korte partij tegen Dennis Timmers. Van der Zalm kreeg niet meer dan vijf beurten. Hij kon niet aanklampen en verloor met slechts 61 caramboles.

Eer gered

De eer werd gered in de bandstootpartij (100) van Ian van Krieken tegen Wiel van Gemert. Van Krieken speelde een gedegen bandstootpartij en won in zestien beurten.

In het tweede duel tussen beide teams veranderde er weinig. Megens speelde in het kader 47/2 nu nog minder goed. Hij ging onderuit in dertien beurten en bleef steken op 60 caramboles. Het kader 71/2 verliep aan Rumptse kant wat beter. Jim van der Zalm wist met een schitterende serie van 106 dichtbij de overwinning te komen. Hij strandde echter op dertien caramboles voor het einde in de tiende beurt. In het bandstoten wist Ian van Krieken opnieuw de eer te redden. In een werkelijk sterk gespeelde bandstootpartij slaagde hij erin om in slechts elf beurten de 100 bandstoters te maken en zo voor de 4-2 einduitslag te zorgen. Door deze nederlagen blijft het Rumptse Wennekes.nl op de zesde plaats staan. Volgende week volgt de laatste speelronde. In Alblasserdam ontvangt het team Egersbeek.nl/bca.