LRC en Oude Maas scoren niet

leerdam • LRC en Oude Maas kwamen in Leerdam in hun felle strijd om handhaving in de eerste klasse niet tot scoren. LRC staat door dit 0-0 gelijkspel net boven de streep, maar het gevaar op degradatieduels blijft nog altijd groot.

Bijna vierhonderd toeschouwers werden qua spel bepaald niet verwend. De straffe noordwester maakte goed voetbal ook lastig. Bovendien hadden beide clubs ondanks hun prima prestaties na de winterpauze duidelijk angst om dit cruciale duel te verliezen. De thuisclub had nog de meeste aanvallende intenties, maar de aanvalskracht was zonder - de vanwege ingrijpende privé-redenen al enkele weken afwezige - centrumspits Ansu Camara miniem.

LRC en trainer Koen Janssen moesten zo met een 0-0 gelijkspel genoegen nemen: "Oude Maas kwam voor een punt en heeft aanvallend zelf bijna niks gecreëerd. Wij hebben zowel voor als na rust nog twee mogelijkheden gehad, maar het schot van Mounir el Ouazizi kwam tegen de lat en Bart Barendregt had uit enkele kansen zeker eenmaal moeten scoren. Bij de afwerking van de voorzetten missen we topscorer Ansu Camara. Maar LRC komt bovendien op het middenveld creativiteit tekort. Het initiatief aan de bal was onvoldoende met te veel angst om fouten te maken. Onze aanvalsmogelijkheden lagen vooral op rechts, maar we verzuimden die vleugel in het spel voldoende te benutten. Gelukkig hebben we door een weer goede defensie niet verloren en staan we nu op doelsaldo boven de streep." Na een defensiefout bij Oude Maas was LRC al in de tiende minuut gevaarlijk. Bij het schot van Mounir el Ouazizi stond de lat een vroege voorsprong in de weg. Het voetbal van beide teams was voor rust overigens erg mager en ver onder het niveau van de eerste klasse. De laatste Leerdamse kans in de eerste helft was voor Bart Barendregt. Hij speelde zich mooi vrij, maar mikte te hoog.

De tweede helft was veel levendiger. Al vroeg kreeg LRC twee fraaie kansen. Bart Barendregt had zelfs na pas 25 seconden al een uitgelezen mogelijkheid, maar zijn kopbal ging over het doel. Na twee goede defensieve ingrepen van Danny van Steijn en Rogier Gerritsen kreeg de thuisclub in de 51e minuut weer een reële kans. Uit de voorzet van Danny van Steijn werd de kopbal van Bart Barendregt echter door de keeper gekeerd. Rogier Gerritsen speelde in de solide Leerdamse defensie weer een sterke partij, maar hij had wel overtredingen nodig om doorbraken van Denzel dos Santos en Chris da Silva te stuiten. Uit een corner van Bas de Koning kreeg Dos Santos voor de bezoekers een mogelijkheid, doch het schot ging naast. In het slotkwartier probeerde LRC met routinier André Zondag als pinchhitter - en al eerder met Christiaan van Herp als verse vleugelspeler - alsnog te winnen. Een prima knal van Ricardo Papilaja werd door keeper Jacob van den Belt over de lat getikt. Al te veel risico voor een zege wilde en kon LRC zich ook niet veroorloven. Zondervan schoot voor de bezoekers nog eenmaal net naast. Ook een vrije trap van Papilaja en enkele corners brachten LRC geen succes en dus bleef het 0-0.