• Lucas van Dam op weg naar de openingstreffer.
• Lucas van Dam op weg naar de openingstreffer. Foto: Rick den Besten

HSSC'61 moet echt gaan oppassen na verlies tegen concurrent De Zwerver

hei- en boeicop • De neutrale toeschouwer op sportpark Het Plein heeft genoten van het foutenfestival tussen gastheer HSSC'61 en het bezoekende De Zwerver. De supportersschare uit Kinderdijk vertrok uiteindelijk met een nipte 2-3 zege èn lachende gezichten naar de molens.

"We zijn nog niet veilig, maar we hebben met deze overwinning wel een goede stap gezet in die richting", concludeerde De Zwerver-trainer Edward Knook. "In de eerste helft speelden we met lood in de schoenen. Door een eigen fout kwamen we ook op achterstand. Het was allemaal net niet, in plaats van net wel. Dat heb ik ze in de rust ook gezegd."

Zijn collega Marten Boverhof baalde van de tweede helft. "Tijdens de eerste helft hadden we controle over de wedstrijd, maar na de rust duidelijk niet. Ik heb spelers gekke dingen zien doen en er werd niet meer vanuit de organisatie gespeeld. We hielden open huis, waardoor zijn via hun nummer 10 (Redouan el Akchaoui – TS) alle ruimte kregen. Dat heeft mij erg gestoord."

In de matige eerste helft was HSSC'61 inderdaad de bovenliggende partij. Met Laurens van Leeuwen voor de maar liefst zes wedstrijden geschorste Nicky van Dam - na een mep in de buik van Ameide-speler Sam Versluis – trok de thuisploeg de wedstrijd meer en meer naar zich toe.

Op het halfuur maakte Lucas van Dam, na knullig balverlies van Bennie Reuvers, de 1-0. Op slag van rust had De Goeij de 2-0 op de schoen, maar Kartsen de Graaf was zijn tegenstander te snel af. Na de thee kwam De Zwerver als herboren uit de startblokken. Een scrimmage voor het doel van de tot dan toe werkloze keeper Niek de Vos werd door Michel Slagboom afgerond. De Vos deed een ultieme poging om de gelijkmaker te voorkomen, maar slaagde net niet.

Uitblinker

HSSC'61 was niet uit het veld geslagen en kwam in de eerste de beste tegenaanval door Menno de Keijzer weer op voorsprong. Ook De Zwerver antwoordde direct. De uitblinkende Gauthier Luwawa trok de stand weer gelijk. Een pracht begin van de tweede helft. Op het uur kwamen de Kinderdijkers verdiend op voorsprong. Een vrije bal werd door doelpuntenmaker De Keijzer kinderlijk eenvoudig tegen Kees van den Berg opgeschoten. Voor Redouan el Akchaoui een koud kunstje om de bal op te pikken; 2-3.

Met twee aanvallende wissels probeerde Boverhof het tij nog te keren. Maar tevergeefs. Niet HSSC'61, maar juist De Zwerver kreeg de ene na de andere mooie kans. Die evenzovele keren om zeep werden geholpen. En omdat de Heicoppers nauwelijks meer tot een serieuze aanval kwamen, boekte De Zwerver een minieme, maar wel lekkere en broodnodige overwinning.