• Heukelum viert de winnende en bevrijdende 3-2 van Tim Schwebke.
• Heukelum viert de winnende en bevrijdende 3-2 van Tim Schwebke. Foto: Rick den Besten

Belangrijke winst voor Heukelum op SV Meerkerk

Opluchting op De Vriezenwijk

heukelum • Heukelum wist eindelijk weer eens te winnen. Na een slechte serie met één punt uit vijf duels werd SV Meerkerk op eigen veld met 3-2 verslagen.

Daarmee pakten de mannen van Marco Verbeek belangrijke punten in de spannende degradatiestrijd in de 2e klasse F. Hoewel een gelijkspel op z'n plaats was geweest, was Verbeek uiteraard opgetogen over de overwinning. "Ik ben wel opgelucht, ja", zei Verbeek. "Toen Meerkerk na rust 2-2 maakte, tekende ik voor een punt. Dus dat het er drie worden, is heel mooi meegenomen. Aan de andere kant: als je thuis drie keer scoort, verdien je misschien ook wel de overwinning."

Geruststellend

Heukelum kwam in de eerste helft op een ogenschijnlijk geruststellende 2-0 voorsprong. Sil van Putten opende uit een vrije trap de score. Hij zag dat de muur niet helemaal goed stond en krulde de bal richting de korte hoek. Meerkerk-doelman Klaas-Jan van Zessen leek nog redding te kunnen brengen, maar kon niet voorkomen dat de bal toch binnen vloog. Op slag van rust tekende uitblinker Tim Schwebke voor de 2-0. Na een fout in de verdediging van Meerkerk kreeg Schwebke de bal door Van Putten op een presenteerblaadje aangereikt en de spits haalde hard en doeltreffend uit.

Zware druk

Na rust had Heukelum het echter bijzonder lastig. Meerkerk speelde een stuk beter dan in de eerste helft en zette Heukelum onder zware druk. Een treffer van Mechiel van Zessen werd geannuleerd, omdat de bal de achterlijn gepasseerd zou zijn. Kort daarna bracht Yoerik van 't Pad knap redding op een inzet van Bart Koo-mans. De aansluitingstreffer hing dus al even in de lucht toen die na een kwartier viel. Ruud Vink kreeg vrij voor het doel alle tijd om aan te leggen en faalde niet: 2-1.

Halverwege de tweede helft had Heukelum een kortstondige opleving waarin Benjamin Meijdam en Van Putten de wedstrijd op slot hadden kunnen gooien. Een knappe kopbal van Meijdam werd op de lijn gekeerd door Koen Vermeer. Het schot van Van Putten werd een prooi voor doelman Van Zessen. Daarna nam Meerkerk het heft weer in handen en kwam Heukelum er niet meer aan te pas. Een schot van Youri van Blanken kon dankzij een katachtige reflex van Van 't Pad nog onschadelijk gemaakt worden, maar toen Bart Koomans tien minuten voor tijd bij de tweede paal voor de 2-2 zorgde, leek de thuisploeg rijp voor de slacht. Niet veel later bracht Schwebke echter alsnog de verlossing. Na een sterke actie en combinatie met Van Putten schoot Schwebke de bal keurig in de hoek: 3-2.

Gelukkigste

Met vier punten uit de laatste twee wedstrijden lijkt Heukelum net op tijd bij de les om degradatie nog te kunnen afwenden. "We hebben ons 'arousal-level' omlaag gebracht", zei Verbeek in enigszins cryptische taal. "De druk was gewoon veel te hoog en daar gedijen wij niet bij. We gaan nu gewoon voetballen en zien wel wat dat oplevert. En dat zijn op dit moment dus vier punten uit twee wedstrijden. Vandaag waren we de gelukkigste, maar we hebben ook wel eens pech gehad dit seizoen. En uiteindelijk gaat het er ook niet om of het verdiend is of niet. We krijgen er gewoon mooi drie punten bij."