• Anna Ågren en Roel Dullaart Van De Andersons.
• Anna Ågren en Roel Dullaart Van De Andersons. Foto: R. Hellevoort

Theaterconcert in Fort Vuren

vuren • Kleinkunsttrio De Andersons speelt zondag 30 april in Fort Vuren hun programma 'Hier dooft niets'.

De Andersons is een kleinkunstgezelschap met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren, Roel Dullaart en muzikant Thomas Bollen. 'Hier dooft niets' is hun vierde project, eerder (2014-2016) maakten zij met schrijver Arjen Lubach en regisseur Karina Kroft de muziektheatervoorstelling Stockholm Sneeuwt over de meest spraakmakende cold case in de Zweedse geschiedenis, die van de in februari 1986 doodgeschoten Zweedse premier Olof Palme. Over dit programma schreef de pers: "Wonderschone liedjes", "Een warme en overdonderende gebeurtenis". Hier dooft niets is een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert, waarmee de makers ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering. Als extra traktatie nodigt het trio iedere voorstelling ook een lokale held, muzikant, schrijver, filosoof of kunstenaar uit die zijn of haar verwondering deelt met De Andersons en het publiek. Deze keer is dat fotograaf, filmer en schrijver Henk Ganzeboom.

De Andersons is een kleinkunstgezelschap met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren, Roel Dullaart en muzikant Thomas Bollen. Voor Stockholm Sneeuwt maakten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en een concertreeks getiteld Ballades en Brutaliteiten in samenwerking met de band Zijlstra.

Hier dooft niets speelt op zondag 30 april om 15:00 uur in Fort Vuren. Kaarten kosten tien euro, reserveren kan via de website.

q www.fortvuren.nl