• Ilona: één van de weinige vrouwelijke barbiers.
• Ilona: één van de weinige vrouwelijke barbiers. Foto: PR

Voor het ambachtelijke knipwerk

leerdam • Aan de Leerdamse Noordwal ging zaterdag Studio Ilona open. Voor vrouwen én mannen die gaan voor een ambachtelijke knipbeurt.

Ilona (36) heeft ruim twintig jaar werkervaring in de kapperswereld, waarvan ruim achttien jaar in een kapsalon in Leerdam. Daarnaast geeft ze op de Kappersopleiding in Dordrecht praktijk- en theorieles in het kappersvak en in visagie. Daarbij volgde ze recent twee opleidingen tot barbier. Bijzonder, want Ilona is één van de weinige vrouwelijke barbiers die ons land kent. Ook heren zijn dus welkom om zich een trendy kapsel aan te meten en hun hipsterbaarden in model te brengen.

Kam en schaar

Ilona is een kapster die de tijd neemt voor klanten en die veel waarde hecht aan ambachtelijkheid. Ze legt uit: "Bij de tondeuse is het snel van ratsj-ratsj en klaar. Maar van een mannenkapsel is zoveel meer te maken. Door te werken met kam en schaar kun je haar veel vloeiender laten overlopen. Afhankelijk van je budget of de tijd die je ter beschikking staat, kunnen mannen hun haar 'gewoon' laten knippen of kiezen voor een uitgebreide behandeling van drie kwartier met wassen, knippen én hoofdhuidmassage. Tenslotte houden ook veel mannen van wellness en verwennen."

Manicure

Studio Ilona biedt ook visagie en manicure aan, bijvoorbeeld voor bruiden. Niet als core business, maar meer als extra service. Ilona: "Veel vrouwen moeten bij een knipbeurt een half uur wachten totdat de verf is ingetrokken. Dan is het handig als ik in de tussentijd hun nagels verzorg."

De opening trok zaterdag 120 bezoekers. Ilona doneert ruim 800 euro aan het goede doel KiKa dankzij de verkoop van KiKa-beertjes en de donaties die ze tijdens de open dag inzamelde.

Knippen voor dames en heren vanaf 19,50 euro; ambachtelijke behandeling voor heren 26,50 euro (was-massage, haarverzorging, knipbehandeling, model föhnen en stijlen), kleurbehandeling vanaf 28 euro. Ook kinderen zijn van harte welkom voor een behandeling.