• John Hol en Perry Bloks: blij met samenwerking.
• John Hol en Perry Bloks: blij met samenwerking. Foto: Peter Verbeek

Sponsoravond Contactus bij Everstein

everdingen • Op initiatief van de besturen van sc Everstein en businessclub Contactus is afgelopen donderdag een informatieve sponsoravond gehouden op sportcomplex Ries van Arnhem.

Toen Contactus werd opgericht hadden veel leden directe bemoeienis met sc Everstein. Het lag dan ook voor de hand dat Contactus zijn thuisbasis kreeg in de multifunctionele ruimte van de voetbalclub. Ruim drie jaar na dato heeft het gros van de huidige leden van Contactus geen directe binding met de voetbalclub. Daardoor dreigden de contacten te verwateren. Beide organisaties waren niet tevreden met die gang van zaken. De laatste maanden zijn er diverse gesprekken geweest om nader tot elkaar te komen, die operatie heeft zijn vruchten afgeworpen. Een van de uitvloeiselen daarvan is de sponsoravond die vorige week is gehouden.

De omstreeks vijftig aanwezigen werden verwelkomd door Ron van Zal, voorzitter van de sponsorcommissie, die beide voorzitters de gelegenheid gaf iets over hun clubs te vertellen. Perry Bloks, ruim een half jaar preses van Everstein, memoreerde dat de vereniging in september zestig jaar bestaat. "Maar Everstein is méér dan een voetbalclub. Ze vervult een belangrijke plaats in de maatschappelijke context en als sociaal centrum. Het is onze droom dat dit sportcomplex dé ontmoetingsplek wordt voor alle inwoners van Everdingen, Hagestein, Zijderveld en Hoef en Haag, met een breed aanbod van maatschappelijke activiteiten. Het dorpse karakter gaat samen met de dynamiek van de moderne tijd." Aansluitend legde voorzitter John Hol uit dat businessclub Contactus staat voor informeel netwerken. "Sommigen zijn lid om zaken te doen, anderen voor de mooie programma's in een culinaire setting. Wie wil, krijgt een podium om zich te profileren of een stoel voor de gezelligheid."

Als gastspreker was Robi Dattatreya uitgenodigd. Hij vertelde een meeslepend verhaal dat hij bijna twintig jaar geleden meemaakte, als een van de zes bemanningsleden van een zeilboot die door een constructiefout van het roer in ernstige moeilijkheden kwam. Dat kwam mede door de situatie: ver uit de kust ter hoogte van Canada, storm met golven tot tien meter hoogte en een watertemperatuur van twee graden. De acute stress zorgde bij de bemanning voor verschillende menselijke reacties: fight, freeze en flight. In bedrijven kunnen directeuren en managers te maken krijgen met identieke reacties van hun medewerkers, die daardoor niet meer als team functioneren. "Dan komt het aan op leiderschap."