Gymnastiekvereniging Sparta Regiokampioen

leerdam • In Soest werd zaterdag 8 april de finale 3-4 kamp gehouden van de Regio Midden-Nederland. Sparta uit Leerdam haalde in de oudste categorie jeugd de eerste prijs.

Gymnastiekvereniging Sparta had zich samen met andere ploegen voor deze finale geplaatst na de goede resultaten tijdens de voorronde van 21 januari van Rayon Rivierenland.

In de categorie pupil 1-2/jeugd turnden de meisjes op de onderdelen evenwichtsbalk, brug en langemat een puntentotaal van 124,130 bij elkaar, wat goed was voor een negende plaats. Deze turnsters zitten nog niet zo lang op turnen en dus was een finaleplaats al een uitstekende prestatie.

In de oudste categorie jeugd 2/junior/senior turnden Noé, Sterre, Moïse, Isabelle, Demy en Dewy op de minitrampoline, brug, evenwichtsbalk en langemat een keurige wedstrijd. Met een ruime voorsprong van 3,50 punt werden zij Regiokampioen 2017.

Afgelopen zaterdag 8 april heeft gymvereniging ONA Kedichem haar jaarlijkse onderlinge wedstrijd gehouden in de Stoof in Kedichem.

Uitslagen ONA

Er deden vier kleuters mee: Logan Holleman, Aurelia v.d. Zon, Lorena den Hartigh en Dorian v.d. Zon. Ze lieten oefeningen op vloer, balk en sprong zien. Alle kleuters kregen een diploma en medaille. In de categorie 2007-2008 turnden vier turnsters: Lara Bremekamp werd vierde, Sanne van Wijk derde en Nastja Bos tweede. Charissa den Hartigh behaalde hier de eerste plaats. In categorie 2003-2004 turnden drie meiden: Britt Biemans werd derde, Marlies Agterberg tweede; de eerste plaats was voor Jet Blonk. In de jongensgroep 2007-2008 werd Pim van Wijk vierde, Luuk Olie behaalde de derde plaats, Lenny Bremekamp werd tweede. De eerste plaats was voor Lendl Holleman. Clubkampioen werden Lendl Holleman bij de jongens en Charissa den Hartigh bij de meiden. Ze kregen beiden een wisselbeker.