De vlag mag uit bij Wielerronde Rhenoy

rhenoy • Op 30 maart ging de vlag uit voor Stichting Wielerronde Rhenoy. De stichting bestond toen 25 jaar en ontving van de NTFU naast een 3e ster voor haar tochten ook de unieke NTFU vlag. Het bestuur was positief verrast door deze geste.

Waarom kreeg de Stichting deze vlag? Tenslotte werd al in 1981 door het bestuur in Rhenoy een jaarlijks wielerevenement in het voorjaar georganiseerd. Omdat begin jaren negentig de behoefte ontstond om ook in de winter een wielerevenement te houden in de vorm van een veldtoertocht, moest men zich aansluiten bij de NTFU. Deze koppelorganisatie, die zich inzet voor betere toertochten en de deelnemers, eiste dat de organisatie een wettelijke status zou krijgen. In 1992 werd Wielerronde Rhenoy een stichting en lid van de NTFU.

Dit jaar werd de Hel van Rhenoy voor de 23e keer georganiseerd en het bestuur werd voor de perfecte organisatie van deze tocht beloond met een maximale driesterren waardering van de NTFU. Een waardering die vooral toekomstige deelnemers van de toertochten een goed gevoel moet geven. De nieuwe vlag zal zaterdag 27 mei voor het eerst wapperen bij de start van de vierde Betuwse Elfdorpentocht. Het bestuur van de stichting hoopt, in samenwerking met WTC de Lingerenners, deze vierde editie opnieuw een toename van het aantal deelnemers te realiseren. Maakten vorig jaar een kleine 600 deelnemers deze prachtige voorjaarstocht, dit jaar houdt men in Rhenoy rekening met een opkomst van zo'n 1000 deelnemers. De 50 kilometer tocht door de prachtige dorpen van Geldermalsen is vooral een familietocht. Naast de prachtige uitzichten over de Linge, boomgaarden en bossen, biedt deze tocht de gelegenheid te genieten van cultuurhistorische bouwwerken, lokale horecagelegenheden en ateliers. De 100 en 130 kilometer tochten zijn meer fietstochten voor de echte toertocht liefhebbers. Zijn doen naast de dorpen van Geldermalsen ook dorpen en steden aan in de gemeenten Culemborg, Buren, Tiel en Lingewaal. Meer informatie is te vinden op de website van de stichting.

q www.11dorpentocht.nl