Carambole Rademaker haalt play offs

rumpt • In de nationale kadercompetitie heeft Carambole Rademaker op de laatste speeldag de play offs kunnen veiligstellen.

Doordat het andere kaderteam van Carambole, R&H Kassa, concurrent BVM Apollo uit Maarssen met 6-2 versloeg, was de 6-2 overwinning van Carambole Rademaker voldoende voor de vierde plaats in de competitie. Die plaats geeft recht op een plek in de play offs, waar weer een halve finaleplaats te verdienen is.

In Barneveld werd de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld. Jan de Jong (160) won nipt in vijftien beurten met onder meer een mooie serie van 73. Ook Tonny van Meeuwen (160) wist te zegevieren. Hij won in tien beurten en zette zo de 4-0 op het scorebord. Het werd nog even spannend, omdat Danny van Veldhoven (110) zijn partij niet in winst wist om te zetten. Hij verloor in tien beurten en bleef op 48 caramboles achter. De winst werd daarop binnengehaald door Hans de Ridder (110) die in veertien beurten de partij afsloot.

Ook Carambole R&H Kassa won met 2-6. Bert Vink (160) speelde een sterke partij en won in tien beurten. Ook Ferry Adelaar (160) speelde goed. Met onder meer een serie van 90 won hij in twaalf beurten. Ook hier kwam de spanning terug toen Raymond Drost (140) zijn partij verloor in tien beurten. Hij kwam tot 69 caramboles. De winst werd binnengehaald door Gunay Yildiz (110) die sterk speelde en zegevierde in acht beurten.