• Er was een loper met een selectie van de werken.
• Er was een loper met een selectie van de werken. Foto: PR Syndion

Opening expositie van OutsiderArt

leerdam • Syndion en Van der Wal Interieurs vierden zaterdag de opening van een nieuwe expositie: 'Outsider Folk'. Kunstenaars van OutsiderArt van Syndion maakten hiervoor werk dat geïnspireerd is op folkloristische motieven. Samen met de kunstenaars rolde wethouder Cees Taal een loper uit met daarop een impressie van alle werken.

Wethouder Taal zei in zijn openingsspeech: "Kunst moet ontroeren, vervoeren, schuren en inspireren. Het moet binnenkomen en raken kunst moet iets met je doen. Elke keer weten jullie, kunstenaars van Syndion OutsiderArt, de mensen weer te raken. Het gevoel spat van het doek en objecten af. Ik ben oprecht trots dit mooie kunstatelier binnen de gemeentegrens van Leerdam te hebben. Ik wil jullie namens de gemeente Leerdam feliciteren met jullie schitterende expositie en Mark Timmer en Van der Wal van harte bedanken voor deze mooie kans om de bijzondere kunstwerken een podium te geven!" Honderdvijftig werken zijn samengebracht in de expositie bij Van der Wal Interieurs in Leerdam. Na de opening was er een glaasje champagne met lekkere petits-fourtjes, voorzien van afbeeldingen van de tentoongestelde werken, gemaakt door cliënten van de bakkerij van Syndion: Syn in Zoet. De kunstenaars liepen rond om over hun werk te vertellen.

OutsiderArt Syndion is een onderdeel van Syndion, dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. OutsiderArt is kunst buiten de gevestigde kunstorde. Het gaat om pure expressie, recht uit het hart, vanuit een eigen waarneming. Het gaat om levensechte uitingen, dichtbij de persoon van de kunstenaar. De expositie is nog tot tot en met zaterdag 13 mei te bekijken bij Van der Wal Interieurs.