Degradatiezorgen voor heren WHV groeien met de week

asperen • Na de 3-2 nederlaag in Made vorige week, werd zaterdag thuis van ROWI verloren. Met een 1-3 einduitslag wist WHV slechts één punt te sprokkelen. Dat lijkt te weinig om het degradatiespook af te wenden.

Door de aangescherpte promotie degradatieregeling staat de Asperense volleybalploeg met nog één wedstrijd te gaan op de tiende plek die rechtstreekse degradatie zou betekenen. De eerste drie sets gingen gelijk op. Beide ploegen stonden gehavend aan de start, waardoor de wedstrijd een rommelige start kende. WHV toonde echter veel vechtlust en was daardoor in de eerste helft de bovenliggende partij. De nummer drie van de ranglijst ROWI kreeg meer structuur in het spel en kreeg meer vat op de Asperense ploeg. En zo zag WHV in de loop van de eerste set de voorsprong langzaam verdwijnen. Na enkele slordigheden in de slotfase moest de ploeg de set aan de bezoekers laten. In de tweede set golfde het spel op en neer. Zodra ROWI de kans kreeg om hun sterkste aanvallers aan te spelen, was WHV kansloos. De kunst was dan ook om druk te zetten en het spel van de tegenstander te ontregelen. Bij vlagen lukte dat aardig, maar het was lastig om dat de hele set vast te houden. Eind tweede set leek het er op dat ROWI er met de buit vandoor zou gaan, maar WHV knokte zich terug. Onder aanvoering van de ervaren spelverdeler Niels Reder die al zijn vechtlust in de strijd gooide, perste de ploeg er een eindsprint uit. Met resultaat, want de thuisploeg wist de stand op 1-1 te brengen. De derde set was wederom erg spannend. WHV knokte voor wat het waard was, opnieuw aangejaagd door Niels Reder. In de slotfase leek WHV de zege te gaan grijpen, maar dat liet ROWI niet gebeuren. De lengte en de aanvalskracht van de tegenstander gaven uiteindelijk de doorslag, waardoor WHV toch op een 1-2 achterstand kwam. Na deze mentale tik was de ploeg gebroken. De grip op het spel van de bezoekers was in de vierde set volledig verdwenen en WHV kwam amper tot scoren. De 1-3 nederlaag was daarmee onafwendbaar. Nu alleen de wedstrijd tegen nummer 8 van de ranglijst VOKO nog op het programma staat, lijken de kansen om degradatie af te wenden uiterst klein geworden. Alleen een 0-4 zege op 22 april biedt nog een kleine kans.