LRC zorgde voor een stunt door met 1-4 ruim te winnen bij koploper Rij-soord. De Leerdammers pakten daarmee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

"We zijn geen moment in gevaar geweest", vond trainer Koen Janssen, die zag hoe zijn ploeg in een weinig aantrekkelijke eerste helft de 1-0 makkelijk weg gaf. "We hadden wel wat geluk met de 1-1", doelde Janssen op het eigen doelpunt van Rijsoord. Na rust nam LRC afstand. Na enkele gemiste kansen van Ricardo Papilaja en Mounir el Ouazizi kopte Wesley Swets de 1-2 binnen. Bart Barendregt zorgde voor de 1-3. In blessuretijd bepaalde Mounir el Ouazizi de eindstand op 1-4. "We richten ons nu weer op de volgende wedstrijd en dat is tegen Oude Maas, een heel belangrijke", beseft Janssen.