Lucht voor Haaften na zege op Unitas

haaften • Haaften verschafte zichzelf onderin de 3e klasse D een beetje meer lucht. Hekkensluiter Unitas werd met 1-0 verslagen, waardoor rechtstreekse degradatiezorgen voor Haaften niet meer aan de orde zijn.

Definitief veilig is Haaften echter nog allerminst, maar met een tiende plaats staat de ploeg van Denny van Geffen nu wel boven de streep. "Maar het is stuivertje wisselen in deze klasse", besefte Van Geffen. "De concurrentie heeft moeite met het pakken van punten de laatste weken en wij zitten er met zes punten uit de laatste twee wedstrijden lekker in. Daarnaast zijn we vrijwel compleet en dat is heel belangrijk in deze fase van de competitie." Van Geffen vond zijn ploeg prima spelen in de cruciale wedstrijd tegen Unitas. "We hebben heel volwassen gespeeld. We hebben niks weg gegeven en geduldig gewacht op de kansen die we zouden krijgen." Enige minpuntje was de magere productie van Haaften. "We hebben zeker vier, vijf grote kansen gekregen. Gelukkig maken we er daar één van."

Van de lijn

Voor rust was Haaften al dicht bij een doelpunt, maar twee keer werd een bal van de lijn gehaald. In de tweede helft opende Sam Onink de score. "Daarna kregen we meer ruimte en hadden we meer kunnen scoren", zag Van Geffen. De keeper van Unitas had een goede redding in huis en een Haaftens schot werd geblokt. "Complimenten overigens aan Unitas. Ze hebben een heel aardig voetballende ploeg en zijn de hele wedstrijd uiterst sportief gebleven. Dan is het een leuke wedstrijd om te spelen, zeker als je hem wint", besloot Van Geffen.