Asperen buigt na rust voor beter SVW: 1-4

asperen • Ondanks beter voetbal van SVW had Asperen bij rust door Nick van der Zijden een 1-0 voorsprong. Na de pauze sloeg SVW toe: 1-4.

Na de rust werd het door twee goals van SVW-topscorer Daniel Alexander al snel 1-2. Met een kopbal van Tom Maddison tegen de lat bleef het lang spannend, maar in de slotfase besliste Daniel Alexander via zijn derde treffer de partij en maakte Menno Dekker er zelfs 1-4 van. Asperen zakt door de nederlaag op de ranglijst en staat nu samen met Zuilichem op de grens van de gevarenzone voor degradatieduels. Asperen-trainer Ton Blom onderkent de problemen: "De komende duels tegen NEO'25, Haaften en Leerdam Sport worden cruciaal. We moeten proberen de degradatie-nacompetitie te ontlopen. Vandaag was SVW technisch superieur. Toch kwamen we voor rust mooi voor. Bovendien werd ons een honderd procent strafschop wegens hands onthouden. Het zwakke begin na rust brak ons op. Dan ontbreekt bij 1-2 ook het geluk met die bal van Tom Maddison op de lat."

Binnen een kwartier miste SVW al vier kansen, maar de eerste mogelijkheid voor Asperen was wel raak. Uit een pass van Jorn van Meeuwen rondde Nick van der Zijden prima af: 1-0. Bij een doorbraak van Gerard Breider claimde Asperen wegens hands een penalty, maar de arbiter oordeelde anders. Bij een ver schot van Michiel den Hartog moest SVW-keeper Pascal Jonker een tweede Asperen-treffer voorkomen.

Overdonderend

Na de thee startte SVW overdonderend. Daniel Alexander schoot al snel 1-1 binnen. Asperen wankelde en in de kluts trof Daniel Alexander met 1-2 weer doel. Invaller Tom Maddison stond nog maar net in het veld toen hij uit een corner van Tareq Ibrahim tegen de lat kopte. Voetballend bleef SVW beter, maar pas laat haalde Daniel Alexander de trekker over: 1-3. In de extra tijd maakte Menno Dekker zelfs nog 1-4. Voor Asperen wordt directe handhaving een zware dobber.