• Woudrichem viert het kampioenschap.
• Woudrichem viert het kampioenschap. Foto: Teus Admiraal

Kampioen verslaat Leerdam Sport

leerdam • Leerdam Sport slaagde er niet in Woudrichem van de titel af te houden. De Leerdammers probeerden het wel, maar moesten toezien hoe de gasten naar het kampioenschap wervelden. Woudrichem liet er met een 6-0 overwinning geen twijfel over bestaan wie de terechte kampioen is in de 3e klasse D.

Daarmee heeft Woudrichem vijf wedstrijden voor het einde de buit al binnen. Leerdam Sport kent momenteel heel andere zorgen. Na een goede reeks rond de winterstop leek de ploeg nog bovenin mee te gaan draaien, maar inmiddels verloor de equipe van trainer Danny Zinhagel alweer drie wedstrijden op rij en komt de rode streep angstvallig dichtbij. Het gat met de huidige nummer elf Zuilichem is nog slechts vier punten.

Woudrichem kende wel een lastig begin in Leerdam. De thuisclub liet zien het feestje bij Woudrichem te willen verstoren. Gelukkig was keeper Lex Kramers scherp en neutraliseerde de eerste mogelijkheden voor Leerdam Sport'55. Halverwege de eerste helft sloeg Woudrichem de eerste bres. Danny Schaap stuurde Dillis de Vries weg, die meteen de 0-1 in de verre hoek aantekende. Kort na het half uur werd het via Nick van Giessen 0-2 en vier minuten later kon Woudrichem de wedstrijd al in het slot gooien na de 0-3 van Tim Saaman.

Na de rust probeerde Leerdam Sport'55 het nog even, maar Woudrichem gaf achter geen krimp en richtte zich op de uitbraak. Jeffrey van Bruchem werkte de bal in paniek in eigen doel: 0-4. Woudrichem vond het nog niet genoeg en ging op jacht naar de vijfde treffer. Die viel halverwege de tweede helft. Saaman ving een lange bal knap op en scoorde de 0-5. Nog was kampioen Woudrichem niet verzadigd. Een kwartier voor tijd viel ook nog de 0-6, nadat Danny Schaap - na een handsbal - vanaf de stip aan mocht leggen.