• Haal die hakken maar uit de kast.
• Haal die hakken maar uit de kast. Foto: nl.123rf.com

Heuse Stiletto Run in Leerdam

leerdam • De Leerdamse ondernemersvereniging (LOV) organiseert zondag 23 april een heuse Stiletto Run in de binnenstad. Durfals - ook mannen! - kunnen zich nu al opgeven.

De Stiletto Run is een fashionable hardloopwedstrijd door de Leerdamse binnenstad waarbij de afstand – slechts vijftig meter – niet de grootste uitdaging is. Maar het schoeisel wel. Deelnemers moeten namelijk hakken dragen van minstens zeven centimeter hoog. En de hakomtrek mag maximaal zeven centimeter zijn. Dus de hardlopers mogen zich niet op blok- of sleehakken naar de finish haasten. Om het nog moeilijker te maken mogen de pumps ook niet voorzien zijn van bandjes of tape om te helpen bij het hollen.

Warming-up

De strijd is open voor zowel vrouwen als mannen vanaf minimaal zestien jaar. Deelnemers kunnen zich nu al inschrijven. Voldoet het schoeisel van de winnaars niet aan de eisen, dan wordt de deelnemer gediskwalificeerd en wint de eerstvolgende binnenkomende deelnemer die aan de criteria voldoet. De organisatie kan bij slecht weer wel besluiten om de wedstrijd uit te stellen of af te laten. Dit in verband met de veiligheid.

Deelnemers moeten zich zondag 23 april om 14:30 uur melden bij de inschrijftafel aan de Leerdamse Markt. Zij ontvangen hier een deelnamenummer. Om 14:45 uur is er een warming-up, Anita Hoogeveen van vrouwensportschool hart for her verzorgt deze. Het startschot klinkt om 15:00. Direct na de finish is de prijsuitreiking. Er is niet alleen een prijs voor de snelste renner, maar ook één voor de mooist geklede deelnemer én één voor de grootste pechvogel. Bij een gelijke finish tijdens de finale moeten de deelnemers die gelijk zijn geëindigd, nog een keer de strijd met elkaar aan.

Prijzen

De prijzen bestaan uit verschillende waardebonnen. Deze kunnen besteed worden bij de winkeliers in Leerdam. Deelname is gratis. Opgeven kan via de website van de LOV. Maar er zijn ook inschrijfformulieren te halen bij onder meer grand café M'n Moeder en Cigo Leerdam.

q www.stadshartleerdam.nl