• Marcel Verweij knipt de nieuwe banen open.
• Marcel Verweij knipt de nieuwe banen open. Foto: Peter Verbeek

Vier nieuwe banen voor LTV Vianen

vianen • LTV Vianen heeft afgelopen vrijdagavond vier nieuwe banen officieel in gebruik genomen.

In het bijzijn van veel (bestuurs)leden en vertegenwoordigers van Sportraad Vianen verrichtte wethouder Marcel Verweij de openingshandeling.

Tennispark De Bult is regionaal bekend om de goede staat van de twaalf banen. Die vier Easy-Claybanen die twaalf jaar geleden zijn aangelegd, waren toe aan groot onderhoud. Los van het feit dat renoveren een kostbare aangelegenheid zou worden, waren veel leden ontevreden over deze top-laag. In de laatste algemene ledenvergadering is gesproken over kunstgras en smashcourt. Omdat LTV Vianen een gravelclub is en smashcourt daar het beste bij aansluit, is voor die laatste optie gekozen.

Eigen middelen

"We hadden voldoende reserves om de aanleg daarvan uit eigen middelen te kunnen betalen en als bestuur zijn we daar erg trots op", verklapte voorzitter Riet Sagius. Aangezien zij ook voorzitter is van TC Leerbroek kon ze een deal sluiten waar beide clubs profijt van hebben. Nadat Marcel Verweij de nieuwe banen had open geknipt, gaf hij met Riet Sagius een mini-demonstratie tennissen met houten rackets. Dat was voor beiden lastiger dan ze hadden gedacht.

Als opvolger van Nikita Kiep werd hoofdtrainer Michiel Vinkenburg geïntroduceerd. Aansluitend werden twee dagkaarten voor het internationale grastoernooi van Rosmalen verloot. De leden kunnen nog een weekje trainen voor de competitie begint. LTV Vianen doet daar met bijna dertig teams aan mee.