• Fietsers konden vrijdag op de foto met een windmachine.
• Fietsers konden vrijdag op de foto met een windmachine. Foto: PR Fietsersbond

Fietsersbond doet Leerdam aan

leerdam • De Fietsersbond is op zoek naar de Fietsstad 2018. Daarom werd er vrijdag een speciale actie gehouden bij tweewielercentrum Den Breejen.

Fietsers konden vrijdagmiddag aan de Vlietskant een foto laten nemen met een speciale windmachine. Zo konden ze laten zien dat zij de wind in de rug hebben. Ook konden ze ter plekke de speciale Fietsstad-enquête invullen. Alle fietsers die de enquête hebben ingevuld, maken kans op een elektrische fiets.

De Fietsersbond heeft de opzet voor de Fietsstad-verkiezing dit jaar aangepast. Met de oproep 'Heb jij de wind in de rug? Laat je stem horen' roept de bond alle Nederlandse fietsers op om hun mening te laten horen over hoe zij het fietsen in hun gemeente ervaren. Deze vragenlijst is tot 1 juni door iedereen in te vullen en wordt door Fietsersbond-afdelingen in het hele land online en offline aan fietsers aangeboden. Ook gemeenten kunnen actief oproepen om de vragenlijst in te vullen, want alleen met voldoende respondenten dingt de gemeente mee naar de titel.

Bond

De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van de 13,5 miljoen fietsers in Nederland en bestaat al sinds 1975. De organisatie zet zich in voor betere fietspaden, fietsroutes en fietsvoorzieningen. De Fietsersbond is een vereniging met bijna 35.000 leden, honderdvijftig lokale afdelingen, vijftienhonderd actieve leden en vrijwilligers, een ledenraad, bestuur en een Landelijk Bureau in Utrecht. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.fietsersbond.nl