Geld voor kunstgrasveld HSSC'61

hei- en boeicop • Het voorstel om 450.000 euro uit te trekken voor de realisatie van een kunstgrasveld voor voetbalvereniging HSSC'61 in Hei- en Boeicop kreeg brede steun in de Zederikse raad.

Alleen de SGP wilde geen groen licht geven voor dit krediet. De overige partijen konden instemmen met het collegevoorstel. Al vroeg Wim van Dijk (VHL Lokaal Zederik) zich wel af of de kunststof korrels wel getest en veilig bevonden waren." Wethouder Wim Mulckhuijse stelde hem gerust: "Ze zijn getest en worden al jaren gebruikt."

Voetbalclub HSSC '61 had eerder de gemeente een onderzoek aangeboden waarin de haalbaarheid voor de aanleg van een kunstgrasveld als hoofdveld is onderzocht. Op basis van dit onderzoek heeft het gemeentebestuur besloten hier medewerking aan te verlenen. Voor de aanleg van een kunstgrasveld is een bedrag van 450.000 euro opgenomen in het investeringsprogramma Zederikse Vitale Dorpen.

Op het sportpark wordt veld B omgebouwd van een natuurgrasveld naar een kunstgrasveld voetbal, wedstrijd/trainingsveld inclusief verharding, sportveldinrichting en hekwerken. In de informatievergadering bleek dus het overgrote deel van de raad voor; tijdens de eerstvolgende raadsvergadering volgt het officiële groene licht.