Wennekes.nl komt er niet aan te pas

rumpt • In de eredivisie biljarten leed het Rumptse Wennekes.nl twee nederlagen tegen 't Ottertje: 0-6 en 2-4. Het team staat op een veilige zesde plaats met nog twee ronden te gaan.

In de eerste wedstrijd speelde Lyon Megens in het kader 47/2 (200) tegen Sam van Etten. Megens kon totaal geen vuist maken tegen de jeugdige van Etten. Hij kreeg slechts drie beurten en kwam tot 34 caramboles. In het kader 71/2 (150) nam Jim van der Zalm het op tegen Micha van Bochum. Deze partij kon beide kanten op. Van der Zalm vond zijn ritme niet en moest toezien hoe Van Bochum de partij in de negende beurt beëindigde. Van der Zalm kwam tot 43 caramboles. In de bandstootpartij (100) nam Ian van Krieken het op tegen de gerenommeerde Jos Bongers. Tot aan de 60 caramboles ging de partij gelijk op, maar op het einde was het toch Bongers die in veertien beurten aan het langste eind trok. Van Krieken verzamelde 73 caramboles.

In de tweede partij kader 47/2 had Lyon Megens wederom niets in te brengen tegen Sam van Etten. Het werd een kopie van de eerste wedstrijd. Ook dit keer duurde de partij drie beurten. Megens kwam nu tot 29 caramboles. In het kader 71/2 was er een lichtpuntje voor de Rumptenaren. Jim van der Zalm herstelde zich knap en speelde een sterke partij tegen Micha van Bochum. Met een mooie serie van 96 won hij in zes beurten en zorgde voor hoop op wedstrijdpunten. In het bandstoten kreeg Ian van Krieken, ondanks een goed gemiddelde van boven de zeven, geen voet aan de grond tegen Jos Bongers. Bongers maakte de 100 bandstoters in slechts zes beurten en hield zo Wennekes.nl van de punten af. Op 15 april volgt de voorlaatste speelronde in Deventer tegen The City. Die dag speelt HPS Industrial de laatste ronde in Alblasserdam tegen Zaal Verploegen.