Linge/PCG maakt zich op voor beslissend duel

regio • In Roelofarendsveen heeft De Linge/PCG afgelopen zaterdag geen averij opgelopen op weg naar de kampioenswedstrijd van zaterdag 8 april. Tegen het reeds gedegradeerde Alkemade werd met 7-10 gewonnen.

Een makkelijke wedstrijd was het zeker niet. Alkemade had veel creativiteit in de aanval en wist in het eerste deel van de wedstrijd makkelijk het doel te vinden.

Kwaliteit

In de loop van de wedstrijd werd het verschil in kwaliteit echter zichtbaar. De Linge/PCG kwam op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen.

Opvallend in deze wedstrijd waren de vele uitsluitingsfouten (21). Beide teams profiteerden hier echter maar mondjesmaat van.

Confrontatie

De waterpolocombinatie uit Gorinchem en Leerdam maakt zich nu op voor de directe confrontatie met De Kempvis uit Spijkenisse.

Bij winst of gelijkspel is de Linge/PCG kampioen, maar bij een verlies gaat De Kempvis er met de titel vandoor. De kampioenswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 8 april in het Gorinchemse Caribabad, om 21:30 uur.

Doelpuntenmakers bij De Linge/PCG: Tjerk Noorduyn 4, Rimmer Genee 2, Victor Visser 2, Menno Cloostermans en Nicky Advokaat beiden 1.