• Veel te doen op het Meesplein tijdens Koningsdag.
• Veel te doen op het Meesplein tijdens Koningsdag. Foto: nl.123rf.com

Koningsdag op het Meesplein

leerdam • De werkgroep Meesplein organiseert donderdag 27 april voor het eerst activiteiten in het kader van Koningsdag.

Er zijn activiteiten op het Leerdamse Meesplein zelf en in de omgeving van cafetaria Lucky's. 's Middag is er een feestelijke spelletjesmiddag waar iedereen, jong en oud welkom is. Zo kunnen de durfals van twaalf tot tachtig jaar meedoen aan een waterloopwedstrijd. Hierbij moeten deelnemers op het water naast Lucky's in een grote waterballon, de zogenaamde aquabubble, een parcours afleggen. De snelste drie krijgen een prijs. Daarnaast is er een spellencircuit bestaande uit vier op een rij, de bibberspiraal, een voetbaldoel met gaten, kipvangen, een reuze sjoelbak en eendjes vangen. De allerkleinsten mogen met een schepnetje eendjes uit een opblaaszwembadje vangen.

De grotere kinderen gaan de eendjes vanaf de trap bij de waterpomp uit het water proberen te halen. Ook hierbij kunnen deelnemers verschillende prijzen winnen.

Vrijmarkt

Verder kunnen kinderen tot tien jaar meedoen aan een fietsversierwedstrijd. Op het Meesplein wordt een minivrijmarkt gehouden. Iedereen die zijn overtollige spulletjes te koop wil aanbieden, is welkom. Ook staat hier een springkussen, een trampoline en er zijn kraampjes waar lekkere Turkse en Marokkaanse hapjes te koop zijn. Verder kan gesmuld worden van een suikerspin of popcorn.

De spelletjesmiddag begint om 14:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Deelname is gratis, maar wel op eigen risico.