Inschrijven voor Grote DigiTaalStrijd

regio • De inschrijving voor de Grote DigiTaalStrijd van regio Rivierenland is geopend. Dit evenement is een battle voor het goede doel: het terugdringen van laaggeletterdheid in de regio.

Teams van drie personen gaan met elkaar de strijd aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale vaardigheden? De Grote DigitaalStrijd vindt maandagavond 4 september op tien plaatsen in de regio tegelijkertijd plaats. Winnaars van de gemeentelijke voorrondes gaan door naar de Grande Finale in het najaar. Teams kunnen nu gevormd worden, de inschrijving is geopend. Waar het groot dictee der Nederlandse taal een beroep doet op de taalvaardigheden, gaat de Grote DigiTaalstrijd een stap verder: deelnemers kunnen ook laten zien hoe het staat met hun digitale vaardigheden en mediawijsheid. Vrienden, collega's, sportmaatjes, klasgenoten, families; iedereen vanaf twaalf jaar die spelenderwijs, tijdens een gezellige avond, zijn taal- en digitaal vaardigheden wil testen, kan zich als team van drie personen inschrijven voor een van de gemeentelijke voorrondes van de Grote DigiTaalStrijd.

Leerplekken

Bibliotheek Rivierenland organiseert het evenement samen met businessclub Betuwe in Zaken om laaggeletterdheid in de regio terug te dringen en digitale vaardigheden te bevorderen. Met de battle wordt geld opgehaald, om alle bibliotheken in de regio te voorzien van speciale leerplekken waar laaggeletterden terecht kunnen om onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden te werken. Belangstellenden die willen deelnemen aan de Grote DigiTaalStrijd moeten woonachtig of werkzaam zijn in een van de volgende gemeenten: Culemborg, Druten, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel. Meer informatie is op de website te vinden.

q www.grotedigitaalstrijd.nl