WNC pakt in Almkerk punt na 3-0 achterstand

almkerk • Na een 3-0 ruststand knokte WNC zich bij Almkerk in de tweede helft nog naar een punt: 3-3. Toch was trainer Cor Prein niet helemaal tevreden.

"Gezien de wedstrijd moeten we natuurlijk wel tevreden zijn met dit resultaat, maar van deze ploeg moeten wij gewoon winnen", vond Prein. Omdat ook de concurrentie niet wist te winnen, bleef de schade in de strijd bovenin de 1e klasse C beperkt. "Op Oranje Wit en Rijsoord lopen we zelfs een puntje in, dus dat is op zich goed", zei Prein.

Opportunistisch

WNC begon nog goed aan de wedstrijd, maar na twee gemiste kansen kwam de thuisploeg op 1-0 en al snel daarna ook op 2-0. "We wisten dat zij opportunistisch zouden spelen met veel lange ballen en veel duels", vertelde Prein. "Daar gingen we weliswaar wat te veel in mee, maar dan nog mag je de doelpunten niet zo makkelijk weg geven." Toen in de eerste helft ook nog de 3-0 viel, leek er voor WNC weinig meer te halen.

Invaller

De Waardenburgers kwamen in de tweede helft echter goed uit de kleedkamer en binnen een kwartier stond het dankzij Jeffrey Weidema en Bas Smulders 3-2. "We hebben daarna genoeg kansen gehad om de wedstrijd nog te winnen, maar Almkerk had met de 4-2 de wedstrijd ook op slot kunnen gooien", erkende Prein. Uiteindelijk pakte WNC nog een punt. De nog niet fitte invaller Guillano Grot scoorde die late 3-3. Prein: "Als de wedstrijd nog vijf minuten langer had geduurd, hadden we nog gewonnen."