Vuren doet stiekem mee bovenin na zege op ASH

hellouw • Vuren zette zijn sterke reeks voort met een overtuigende 1-4 zege bij ASH. De ploeg verloor 15 oktober voor het laatst en bleef zaterdag in Hellouw voor de twaalfde keer op rij ongeslagen.

Vurens aanvoerder en topscorer Bart Muilenburg had met twee treffers weer een belangrijk aandeel in de zege van zijn ploeg. Binnen een minuut opende hij uit een strafschop de score. "Een lekker begin in een voor ons lastige uitwedstrijd", zei Muilenburg. "Zij kwamen in de eerste helft nog wel terug, maar na rust hebben we het verschil gemaakt." ASH-leider Gerrit-Jan van Mourik baalde uiteraard van die start: "Je begint met goede bedoelingen en dan ligt die bal er na veertig seconden in." ASH herstelde zich goed en kwam via een doelpunt van Joey Timmer op gelijke hoogte.

Commentaar

Na de 1-1 ruststand voetbalde Vuren zich in de tweede helft naar de overwinning. Kaj Brijder tekende voor de 1-2, waarna ASH met tien man kwam te staan. Remon Steenbruggen kreeg twee keer geel voor commentaar op de leiding. Uit opnieuw een strafschop scoorde Muilenburg zijn tweede treffer van de wedstrijd. Bas van der Vliet bepaalde de eindstand op 1-4. Van Mourik: "We beleven al met al een vervelend seizoen. We hebben veel wisselingen in de ploeg door blessures en schorsingen en het zit ook niet altijd mee. Vuren was sterker en wint vandaag verdiend, maar de uitslag is wel geflatteerd."

Kraker

Dankzij de sterke reeks doet Vuren stiekem mee om de prijzen in de 4e klasse D. De ploeg staat op twee punten van Herovina op de vijfde plek, maar heeft wel één of zelfs twee wedstrijden meer gespeeld dan concurrenten Herovina, Arkel en GVV'63. Lekvogels heeft net als Vuren achttien wedstrijden gespeeld en staat twee punten boven Vuren. Komend weekend wacht voor Vuren de kraker tegen Arkel. Muilenburg: "Dat was de laatste ploeg waartegen we verloren. Een mooie wedstrijd waarin de druk bij hen ligt. Wij moeten niet, maar zijn er wel klaar voor. Kom maar op!"