• Nicky van Dam (l) was tweemaal trefzeker tegen ZBC'97.
• Nicky van Dam (l) was tweemaal trefzeker tegen ZBC'97. Foto: Rick den Besten

HSSC'61 verlicht de zorgen

hei- en boeicop • Op Het Plein was er eindelijk weer reden tot juichen.

De voorbije weken gaven geen vrolijke gezichten. Na de ietwat geflatteerde 5-0 overwinning op ZBC'97 kon de muziek weer ouderwets op 'acht' en vloeide het bier rijkelijk.

"Het was niet sprankelend, maar we werden wel beloond. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten. Ameide, Groote Lindt en De Zwerver zijn cruciale wedstrijden om ons veilig te spelen", blikte trainer Marten Boverhof vooruit.

Tegen ZBC97 zat 'Heicop' al na vijf minuten op rozen na een rake schuiver van de veel scorende middenvelder Nicky van Dam. De matige pot voetbal, met veel balverlies over en weer, kantelde halverwege de eerste helft. Met afstandsschoten werd de Zwijn-drechtse fusieclub gevaarlijk. Met dank aan doelman Niek de Vos haalde HSSC'61 ongeschonden de thee.

De herstart van de thuisclub was voortreffelijk. Johan van Es veroverde iets over de middellijn de bal en stuurde Lucas van Dam de diepte in, die behendig een aantal tegenstanders omspeelde en de marge verdubbelde: 2-0. Van Es moest niet veel later met waarschijnlijk een gebroken neus het veld ruimen, Jari Aantjes verving hem. Het elftal van Boverhof werd er niet slechter van. Maar de wedstrijd bleef onbedoeld spannend, een Zwijndrechtse aansluitingstreffer had zomaar de ommekeer kunnen betekenen. Zover kwam het niet. In de slotminuten liep HSSC'61 door goals van Nicky van Dam, Arwin van Soest en Lucas van Dam zelfs uit naar 5-0.


Theo Sprong