• Heukelum ging met 2-0 kopje onder tegen Tricht.
• Heukelum ging met 2-0 kopje onder tegen Tricht. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum in problemen na 0-2 nederlaag tegen Tricht

'Zo gaan we het niet redden'

heukelum • Heukelum zit onderin de 2e klasse F serieus in de problemen. De wedstrijd tegen Tricht werd vooraf door beide ploegen als cruciaal bestempeld. De gasten lieten veel duidelijker zien wat er dan gevraagd wordt.

Tricht won de wedstrijd bij Heukelum in de eerste helft. Het begin van de gasten was uitstekend en de start van Heukelum dramatisch. Binnen tien minuten stond de 0-2 al op het scorebord. Heukelum-trainer Marco Verbeek had na afloop geen goed woord over voor de eerste helft van zijn ploeg. "Dat kan niet, het was een schande. We hadden afgesproken vanaf het begin er vol bovenop te zitten, oorlog te maken en te proberen op voorsprong te komen. Daar kwam helemaal niets van terecht. Dat heeft te maken met kwaliteit en misschien zat er ook wel wat angst in de ploeg."

Slapen

Tricht kwam na vijf minuten op voorsprong. Een vrije trap van Wesley van Maurik werd door iedereen gemist en eindigde in de verre kruising. Vijf minuten later was het al 0-2. De Heukelumse verdediging stond te slapen en René van Soelen profiteerde gretig door de tweede treffer in de verre hoek te schuiven. Tussendoor had Lars van Honk - na Heukelums enige fatsoenlijke aanval van de wedstrijd - een goede kans gemist. Na de 0-2 kwam Heukelum nog een paar keer goed weg. Wesley van Maurik had de thuisploeg twee keer pijn kunnen doen. De paal en het been van Heukelum-doelman Yoerik van 't Pad stonden verder Trichts succes echter in de weg. Trainer Marcel van Steenis was goed te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. "Onze eerste helft was erg sterk, maar we hadden zeker met 0-3 de rust in moeten gaan. Nu wilden we in de tweede helft snel die 0-3 maken, want 0-2 is altijd een gevaarlijke stand. Hij hoeft er maar één keer per ongeluk in te vallen en het is weer spannend."

Overlevingsmodus

Heukelum ging in de tweede helft op zoek naar die aansluitingstreffer, maar het was allemaal niet overtuigend. Semih Kaplan en Joell Papilaja waren nog kansrijk, maar toen die kansen gemist werden, gaf Heukelum de moed op. Verbeek: "We waren in de tweede helft wel bovenliggend, maar na zo'n eerste helft kun je nog zo goed spelen, wij hebben niet de kwaliteit om een tegenstander kapot te spelen." In de strijd tegen degradatie bewees Heukelum zich met de nederlaag geen beste dienst. "Verliezen van Delta Sports kan gebeuren. De 5-0 tegen Nivo Sparta was stevig, maar dat kun je een plaats geven. Deze nederlaag tegen Tricht is ronduit pijnlijk en slecht voor het vertrouwen", zei Verbeek. "We scoren gewoon niet. Deze reeks doet denken aan de eerste wedstrijden van de competitie. Ook toen liep het niet. De overlevingsmodus moet nu aan en het moet anders. De situatie is er niet rooskleuriger op geworden. Op deze manier redden we het niet."

Van Steenis was na de zege uiteraard een stuk optimistischer. "We moeten in de laatste zes wedstrijden drie keer winnen en daarvan is de eerste al binnen. We staan er zelfs goed voor in de strijd om de periodetitel, dus misschien kan dat zelfs nog een doel worden. Maar we moeten ons eerst maar eens definitief veilig spelen. Deze overwinning is in ieder geval een belangrijke stap."

Verbeek probeert nog ergens vertrouwen vandaan te halen: "Het is en blijft voetbal en dan kan het iedere week zomaar anders zijn. Na onze slechte start ging het ook ineens lopen. Wie weet draait het nu ook weer om." Komend weekend gaat Heukelum op bezoek bij Altena. Inmiddels is iedere wedstrijd een finale voor de ploeg van Verbeek. Altena staat met een wedstrijd meer gespeeld op drie punten binnen bereik van Heukelum. "Weer een cruciale wedstrijd. Geen onmogelijke opgave, maar dan moeten we wel anders spelen dan vandaag. Er is werk aan de winkel. En niet zo'n klein beetje ook."

Maarten van Hoogevest