• Drukte op de afscheidsreceptie van huisarts Van Malenstein.
• Drukte op de afscheidsreceptie van huisarts Van Malenstein. Foto: Nico van Ganzewinkel

Vuren neemt afscheid van huisarts

vuren • Patiënten uit Vuren en omstreken namen donderdag afscheid van huisarts Van Malenstein. De afscheidsreceptie in De Koels werd drukbezocht. Zelfs na de oorspronkelijke sluitingstijd van de receptie stonden mensen nog tot aan de buitendeuren van De Koels.

Haar patiënten wilden de Vurense arts niet zonder een cadeau laten vertrekken, dus werd er geld ingezameld. Een groepje van acht patiënten heeft flyers uitgedeeld in het dorp, om mensen op te roepen geld te storten. Patiënten van buiten Vuren kregen via de assistentes van de dokter een brief met de flyer. Er werd zodoende bijna vijfduizend euro opgehaald. Van Malenstein wilde eigenlijk geen cadeau voor zichzelf, ze had in plaats daarvan gevraagd om een kunstwerk en een kinderspeelhoek voor in de nieuw te bouwen huisartsenpraktijk. Maar vanwege het hoge bedrag hebben de patiënten besloten haar daarnaast ook een verzorgde reis naar Rome aan te bieden. En een speciaal voor haar ontworpen tuinbank.

De opvolger van Van Malenstein is dokter Kirpestein. Zij was ook met haar man en twee kinderen aanwezig op de receptie in De Koels.