Muziek- en toneelavond in Haaften

tuil • De kinderen van de groepen 5, 6 en 7 van basisschool Klingelenburg uit Tuil hebben de laatste weken meegedaan aan het project De Blazersbende. Op woensdagavond 12 april geven zij in de school, samen met harmonie Nieuw Leven uit Haaften een uitvoering.

Het project is een samenwerkingsverband tussen het Servicepunt Amateurkunst en Kultuurkonnekt. De kinderen hebben onder leiding van professionele docenten een echt instrument leren spelen. Nu hebben ze een orkest samengesteld, bestaand uit klarinetten, altsaxofoons, trompetten, baritons en slagwerk. Een deel van de instrumenten is ook door de vereniging ter beschikking gesteld. Het project wordt mede gesteund door de overheid. Muzikale vorming is belangrijk voor de algemene ontwikkeling van kinderen en blijkt ook hun concentratie en intelligentie te verhogen. Acht weken lang hebben de leerlingen één uur per week enkele stukken ingestudeerd. Daarvoor kwamen de docenten naar de school toe.

Tijdens de uitvoering op woensdag 12 april laten de kinderen zelfstandig enkele nummers horen. Bovendien spelen ze samen met de muziekvereniging een speciaal ingestudeerd nummer. Ook zal Nieuw Leven zelf een paar nummers spelen. Een deel van de kinderen gaat na afloop van het project nog verder met muziekles. Daarvoor heeft de harmonie een speciaal traject in het leven geroepen. Kinderen die willen kunnen tot de zomervakantie nog acht lessen volgen in groepjes. Ook leerlingen uit Hellouw en Haaften, die niet op de school in Tuil zitten, zijn welkom.

De uitvoering op woensdag 12 april begint om 19:30 uur. De deuren gaan om 18:45 uur open.

q www.klingelenburg.nl