Tweede editie Rode Kruis BloesemRun

beesd • Na de try-out van vorig jaar, wordt ook dit jaar de Rode Kruis BloesemRun georganiseerd op vrijdagavond 21 april.

De Bloesemrun vindt plaats op de avond voorafgaand aan de 25ste editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, die op zaterdag 22 april plaatsvindt. Het is daarmee de tweede keer dat de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht de Bloesemrun organiseert.

De Rode Kruis BloesemRun is een recreatieve loop van elf kilometer die start op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. De route loopt over een grotendeels verhard parcours via Deil naar Mariënwaerdt en via de Appeldijk en Lingedijk weer terug naar de veiling. De lopers gaan twee keer over de Linge via pontonbruggen die op de vrijdagmiddag voor de run worden gelegd door de 105 Geniecie waterbouw van de Koninklijke Landmacht.

Vorig jaar waren er tweehonderdvijftig deelnemers welkom op de BloesemRun, dit jaar wordt het parcours zelfs opengesteld voor vijfhonderd deelnemers. Het startschot voor de BloesemRun klinkt op vrijdag 21 april om 18:45 uur. Startnummers kunnen worden opgehaald tussen 17:30 en 18:30 uur. Startbewijzen voor de Rode Kruis BloesemRun 2017 kunnen nog tot en met 14 april worden besteld via de website.

q rodekruisbloesemtocht.nl/bloesemrun