• Het team van ADFYS, bijeen in Culemborg.
• Het team van ADFYS, bijeen in Culemborg. Foto: Aangeleverd

ADFYS verhuist naar Dr. Reilinghplein

leerdam • De Leerdamse vestiging van ADFYS Paramedisch Centrum is vorige week woensdag verhuisd van Spoorstraat 11 naar het voormalige ING-pand aan het Dr. Reilinghplein.

Een team van fysiotherapeuten, psychologen, ergotherapeuten en diëtisten gaat de praktijk uitvoeren in een ruimte van 200 vierkante meter, met de mogelijkheid om in de toekomst met nog eens 100 vierkante meter uit te breiden. ADFYS is van oorsprong met twee praktijklocaties gevestigd in Culemborg. In 2013 werd de praktijk van Rob Develing in Leerdam overgenomen. De huur is opgezegd, omdat het pand is verkocht. "Spoorstraat 11 was een mooi pand, maar nogal hokkerig en bovendien niet heel erg toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn", zegt directeur Maarten Vreeburg. "Maar zo makkelijk was het niet om in het centrum van Leerdam een geschikte ruimte te vinden. Daarom zijn we heel blij dat nu het ING-pand beschikbaar is, centraal in Leerdam en goed toegankelijk. "Groot voordeel is volgens Vreeburg ook dat er weinig aangepast hoefde te worden in het pand.

ADFYS Paramedisch Centrum is één van de weinige praktijken in Nederland waar fysiotherapeuten, psychologen, ergotherapeuten, diëtisten en andere disciplines onder werkgever en één dak werken. Vreeburg: "We krijgen steeds meer te maken met patiënten met complexe vraagstukken, waaronder veel ouderen. Dat vraagt om revalidatie, voedingsondersteuning tot aan aanpassingen thuis en begeleiding van mantelzorg. Het is voor deze mensen heel handig dat zaken op één adres kunnen worden geregeld. Het zorgt voor meer kwaliteit, tijdswinst en kostenbesparing." Daarnaast wordt al deze kennis ook ingezet bij meer eenvoudige vraagstukken én bij preventie van klachten door bijvoorbeeld FysioFit en SeniorFit.

Ook de Leerdamse vestiging krijgt de beschikking over een zogenaamd OriGENE toestel voor rugtherapie. "Een uniek toestel", zegt Vreeburg. "Met het apparaat kan de functie van de bewegende wervelkolom worden hersteld en geoptimaliseerd. De resultaten zijn uitstekend tot soms wonderbaarlijk".