• Ook deze ronde van het schoolvoetbal werd een succes.
• Ook deze ronde van het schoolvoetbal werd een succes. Foto: Jeugd Actief

Wilhelmina en Mozaïek naar finale

leerdam • Op Koningsdag, donderdag 27 april, treffen de Wilhelminaschool en het Mozaïek elkaar in de finale van het Schoolvoetbaltoernooi van de oudste jongens.

Afgelopen woensdag 22 maart werd de tweede voorronde van het Leerdamse schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Deze zonnige middag was het de beurt aan de jongensteams met spelers uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Leerdam. In de kleedkamers van voetbalvereniging Leerdam Sport werd voorafgaande aan het toernooi nog druk de laatste wijzigingen in de opstelling doorgevoerd en de tactische plannen doorgenomen. De wedstrijden werden in drie poules gespeeld om zo uit te maken wie de kwartfinales zouden gaan behalen.

Tussendoor kon ieder team op de foto, om zo de herinnering vast te leggen voor later. Nadat de poule-uitslag bekend was, begonnen de kwartfinales. Het werden spannende wedstrijden. De spandoeken van de verschillende scholen werden in de lucht gestoken en de toeschouwers lieten flink van zich horen.

Halve finales

Uiteindelijk plaatsten vier scholen zich voor de halve finales. Dit waren Hobbitstee 2 tegen het Mozaïek en de Wilhelmina tegen de Floris. Het werden twee spannende duels op hoog niveau, waarin uitstekend voetbal te zien was. De wedstrijden gingen lang gelijk op, maar uiteindelijk waren de Wilhelminaschool en het Mozaïek te sterk voor hun tegenstander.

Een pluim voor de (fanatieke) coaches die er mede voor gezorgd hebben dat het een erg leuke middag werd.