Haaften verrast met daverende zege

haaften • Haaften zorgde voor een stunt door nummer twee Sleeuwijk met maar liefst 4-0 te verslaan.

In de strijd onderin de 3e klasse D heeft Haaften de punten hard nodig. Dat de wedstrijd tegen Sleeuwijk er drie zou opleveren, hadden slechts weinigen verwacht. "Ik wist wel dat als we doen wat we kunnen, we het Sleeuwijk lastig kunnen maken", zei Van Geffen. "Maar dat het zo makkelijk zou gaan, zag ik niet aankomen."

Haaften wilde per se voorkomen dat Sleeuwijk in zijn spel zou komen en zat constant kort op de tegenstander. "We kwamen veel in de duels en wonnen die ook. En dan zijn we in de counter levensgevaarlijk", wist Van Geffen. Die tactiek pakte al in de eerste tien minuten uitstekend uit, want Haaften schoot uit de startblokken. Sam Onink opende de score en Danny Verwolf tekende voor de 2-0. Na rust prikte Haaften er nog twee treffers bij. Thijmen Gerringa scoorde de 3-0 en met zijn tweede van de middag zorgde Verwolf voor de fraaie 4-0 eindstand. "En de zege had nog hoger uit kunnen vallen als er een eerlijke grensrechter had gestaan", zei Van Geffen. "Al verdiende Sleeuwijk dat ook weer niet, hoor. Zij waren de voetballende ploeg en wij konden achterover leunen. Het scheelt natuurlijk ook dat Sleeuwijk niet in vorm is. Anders winnen wij daar nooit van."

Van Geffen beseft wel dat deze zwaluw nog geen zomer maakt. "Als we over twee weken niet van Unitas winnen, is deze overwinning meteen een stuk minder waard. Maar we gaan nu natuurlijk wel met een goed gevoel richting die wedstrijd."