• Marko Luksen kon tegen Sparta'30 geen potten breken.
• Marko Luksen kon tegen Sparta'30 geen potten breken. Foto: • DBRN Fotografie

Leerdam Sport maakt pas op de plaats

leerdam • Leerdam Sport was bezig aan een goede serie. Uit de laatste vier wedstrijden pakte de ploeg liefst tien punten. Tegen Sparta'30 ging het jammerlijk mis. De gasten namen dankzij een 1-2 overwinning de punten mee naar Andel.

Trainer Danny Zinhagel was er vooraf al bang voor. "Een week geleden tegen Sleeuwijk hoefde ik de ploeg niet te motiveren, maar vandaag ging dat niet vanzelf. Ik heb afgelopen week geprobeerd energie in de ploeg te krijgen, maar blijkbaar is dat niet gelukt." Sparta'30 trok zich terug op eigen helft en liet Leerdam Sport het spel maken. Dat deden de Leerdammers bepaald niet overtuigend. "We speelden gezapig en in een heel laag tempo. Dan speel je Sparta'30 niet uit elkaar", zag Zinhagel. De gasten loerden op de counter en maakten dankbaar gebruik van twee defensieve fouten bij Leerdam Sport. Na een halfuur profiteerde Anrico Visser van een gebrek aan communicatie tussen doelman Ridvan Elmaci en Jordanis Moschatsis. Vlak voor rust kreeg diezelfde Visser alle ruimte om zijn tweede van de middag te maken. Tussendoor schoot Ray Kant de 1-1 in de hoek. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, al waren de uitvallen van Sparta'30 wat schaarser. "We hebben vandaag de mogelijkheid gehad om de wedstrijd te maken, maar hebben daar veel te weinig mee gecreëerd", vond ZInhagel. Pas een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg de eerste kans op de gelijkmaker. Wouter Jetses bediende Rumi Sarmiento Huarhua. De linkspoot schoot de bal door de benen van de keeper, maar Arnoud Verhoeven wist de bal enigszins fortuinlijk net voor de lijn over het doel te werken. De gelijkmaker bleek er in de slotfase niet meer in te zitten. "Het staat dicht op elkaar in deze klasse, dus alles is nog mogelijk, maar we maken nu even een pas op de plaats", aldus Zinhagel.