• De expositie heeft als titel 'Outsider folk'.
• De expositie heeft als titel 'Outsider folk'. Foto: aangeleverd

Expositie OutsiderArt bij Van der Wal

leerdam • Bij Van der Wal Interieurs in Leerdam is vanaf zaterdag 8 april een expositie te zien van de OutsiderArt-kunstenaars van Syndion. De expositie heet 'Outsider folk'.

Syndion ondersteunt mensen met een beperking. In Gorinchem en Leerdam heeft Syndion ateliers waar mensen met een beperking werken. De creatieve ontwikkeling van cliënten staat hier centraal. De kunstenaars maken kennis met diverse materialen en technieken. Zij werken op een eigen, intuïtieve manier. Voor deze kunstvorm bestaat een speciale naam: OutsiderArt. Het werk van de kunstenaars wordt geregeld geëxposeerd. Al eerder waren er tentoonstellingen van Syndion te zien bij Van der Wal in Leerdam.

Folklore

'Outsider folk' toont werk dat geïnspireerd is op het thema folklore. De kunstenaars hebben kennis gemaakt met oude tradities en technieken, die zij hebben vertaald naar eigen werk: schilderijen, woontextiel en keramiek. Bij elkaar levert het een veelzijdige tentoonstelling op waarin onder andere de Staphorsterstip en het Delfts blauw te herkennen zijn. Ook folkloristische motieven uit andere culturen en landen zijn te zien.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 8 april vanaf 14:00 uur. Op zaterdag 15 en maandag 17 april zijn er kunstenaars aanwezig om bezoekers langs de kunstwerken te leiden. De tentoonstelling 'Outsider folk' is nog te zien tot en met zaterdag 13 mei. Van der Wal Interieurs is te vinden aan de Techniekweg in Leerdam.

q www.syndion.nl