• In Dorpshuis Est is een kindervoorstelling te zien.
• In Dorpshuis Est is een kindervoorstelling te zien. Foto: nl.123rf.com

Kindertoneel in Dorpshuis Est

est • Toneelvereniging Steeds Beter uit De Bilt speelt zaterdag 1 april weer een voorstelling voor kinderen van vier tot negen jaar in Dorpshuis Est.

Na de zeer succesvolle uitvoering van twee jaar geleden heeft Dorpstafel Est gelijk een optie genomen op de nieuwe voorstelling van deze toneelvereniging. Volgens de woordvoerder van Dorpstafel Est: "De kinderen waren toen zo enthousiast over de voorstelling dat de ouders er meerdere malen op aandrongen om de eerstvolgende mogelijkheid weer te benutten. Dorpstafel Est heeft dus gelijk 'Steeds Beter' gebeld en een optie genomen op de eerstvolgende voorstelling. Met het spannende verhaal over het Land van Andersom zullen de kinderen, denken wij, weer veel plezier beleven." Dorpstafel Est is een stichting die in 2014 is opgericht door een aantal inwoners uit Est. De stichting heeft tot doel om de leefbaarheid van het dorp Est voor alle bewoners te verbeteren en de betrokkenheid bij het dorpsgebeuren te stimuleren.

De voorstelling in Dorpshuis Est zaterdag 1 april gaat over koning Bollebof en koningin Isabel, zij zoeken een prinses voor hun zoon prins Reinier. De mooiste meisjes uit het land mogen naar het paleis komen. Ook jongens zijn welkom, want er komt een vreselijke gemene heks langs, die met de prins wil trouwen. De toegangsprijs is vier euro, de kinderen krijgen daarbij twee glaasjes limonade. De foyer is om 15:00 uur open, de zaal is vanaf 15:30 uur toegankelijk. De voorstelling begint om 16:00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop elke vrijdag van 18:00 tot 20:00 in Dorpshuis Est te krijgen. Kaarten kopen aan de zaal kan ook.