Heukelum laat onderuit tegen Brederodes

heukelum • Heukelum ging op eigen veld tegen Brederodes pas laat met 1-3 onderuit, maar trainer Marco Verbeek kon niet anders dan concluderen dat dat terecht was.

"Wat wij lieten zien, was 2e klasse- en Heukelum-onwaardig. Het was ver onder de maat", was de harde conclusie van Verbeek. "We maakten zeker geen aanspraak op de overwinning. Lang leken we met een puntje nog goed weg te komen, maar ook dat lukte niet. Onze speelstijl vraag energie, inzet, beleving en veel druk op de bal. Als dat er niet is, wordt het erg lastig. Zeker tegen een stabiele ploeg als Brederodes."

Heukelum kwam voor rust uit het niets op voorsprong. Na een goede actie scoorde Semih Kaplan de 1-0. Tien minuten voor rust kwam Brederodes langszij. Na een vrije trap schoot Dennis Bouwman de bal door een woud van spelers in de touwen: 1-1. "Ik had het idee dat we in de rust wel de knop konden omzetten, maar niks was minder waar", zag Verbeek. In de tweede helft miste Tim Schwebke binnen tien minuten nog een kans op de 2-1, maar Brederodes werd almaar sterker.

De gasten gingen er vlak voor tijd terecht met de winst vandoor. Twee minuten voor het einde kreeg de ploeg loon naar werken toen Bakker er 1-2 van maakte. De thuisclub berustte in de nederlaag, die in blessuretijd nog werd geaccentueerd toen Bakker een wegens hands toegekende strafschop verzilverde: 1-3.

"Bij winst zouden we op één verliespunt van Brederodes zijn gekomen. En dat is de nummer vijf, dus zo klein zijn de verschillen in deze klasse."