Zwaarbevochten 0-1 winst van Herovina

meteren • Herovina behaalde bij MVV'58 een zwaarbevochten 0-1 overwinning. Jeffrey van der Meijden werd via een vrije trap matchwinner. Vlak achter koploper Arkel blijft Herovina volop in de race voor het kampioenschap.

Beide ploegen zagen één treffer wegens buitenspel door scheidsrechter Henri den Hertog uit Schoonrewoerd afgekeurd. MVV'58 had ook pech tweemaal het houtwerk te treffen.

Herovina-trainer Gertjan Potters was dolblij: "Voor rust hadden we geluk dat het 0-0 bleef. Na rust ging het beter. We kwamen voor en een half uur was er defensief niks aan de hand. Toen ging MVV'58 alles of niets spelen en moesten we de slotfase zien door te komen. Herovina heeft niet de beste ploeg in deze klasse, maar we doen wel mee om de titel." Dat kan MVV'58-trainer Frank Kusters niet meer zeggen: "Onze kansen op het kampioenschap zijn weg. We scoren te weinig."

MVV'58-keeper Rick van Ginkel was onzeker. De paal redde hem vroeg. Toen Herovina-verdediger Pieter Niesing uitgleed, kreeg Morris van den Brink een kans, maar keeper Walter Kornet redde. Vlak voor rust ontsnapte Herovina aan een achterstand: Berry van Waarden trof de paal. Herovina werd na rust gevaarlijker. Uit een vrije trap namen de gasten de leiding. Jeffrey van der Meijden schoot via de muur raak: 0-1. Even leek de ploeg door te gaan drukken. Na een schot van Jeffrey van der Meijden scoorde Kevin Steenbruggen, maar wegens buitenspel werd dit doelpunt afgekeurd. MVV'58 begon daarop een offensief. Na een gemiste kans voor Martijn van Ingen scoorde Berry van Waarden, maar ook dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Bij een scrimmage raakte Herovina-keeper Kornet geblesseerd. Na lang oponthoud moest hij zich door Wilco de Leeuw laten vervangen. MVV'58 had in de extra tijd pech. Martijn van Ingen trof de onderkant van de lat. Herovina kreeg bij uitbraken kansen, maar Jeffrey van der Meijden miste.