• Anja de Vries en Arie en Jantine van Zandwijk.
• Anja de Vries en Arie en Jantine van Zandwijk. Foto: aangeleverd

Verkoopdag voor Alpe D'HuZes

herwijnen • Anja de Vries, Arie en Jantine van Zandwijk uit Herwijnen gaan dit jaar meedoen aan Alpe D'Huzes, om hiermee geld op te halen voor KWF. Ze organiseren zaterdag 25 maart een verkoopdag.

De Herwijners doen mee aan Alpe D'Huzes via de werkgever van Arie van Zandwijk die bij De Heus Diervoeders werkt. Dit bedrijf doet al jaren met meerdere teams mee met Alpe D'HuZes, de deelname vindt plaats onder de noemer 'BIG Challenge', een initiatief van Herman Houweling, voormalig verkoopleider van De Heus. Hij riep zoveel mogelijk vertegenwoordigers uit de varkenssector op om mee te doen aan Alpe d'HuZes. De afgelopen acht jaar fietste de Nederlandse agrarische sector zo zo'n 6,4 miljoen euro bij elkaar. Houweling overleed begin 2010 aan kanker.

Alpe D'HuZes vindt dit jaar op donderdag 1 juni plaats. Herwijner Arie van Zandwijk wil de berg dan twee keer hardlopend beklimmen. Anja de Vries en zijn vrouw Jantine willen dat twee keer lopend doen. Om mensen de gelegenheid te geven hun deelname te sponsoren, vindt er in Herwijnen een verkoopdag plaats aan de Nieuwe Steeg 9. Via onder meer familie en vrienden hebben ze spullen gevraagd om te mogen verkopen. Ze kregen ontzettend veel reacties. Er zijn onder boeken, kleding, huishoudelijke artikelen, decoratiespullen en spelletjes ingebracht. Sommige spullen zijn nog helemaal nieuw. De verkoopdag is van 09:00 tot 16:00 uur. Er zijn spelletjes voor de kinderen en voor iedereen is er een hapje en een drankje.

q deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl