Kinderen krijgen les over geld

regio • Veel bankmedewerkers verzorgen komende week gastlessen over sparen, leden en zakgeld aan groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in de regio. Dit in het kader van het financieel gastlesprogramma 'Bank'.

"Nog nooit was het aantal aanmeldingen van basisscholen zo groot als dit jaar. We gaan naar maar liefst elf basisscholen in de regio. Daar geven we in 25 klassen een gastles aan ruim 550 leerlingen. Een record aantal", zegt Corrie de Kluijver van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al financieel bewust worden gemaakt, vindt De Kluijver. "Zo leggen ze een basis voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd." Het gastlesprogramma 'Bank' wordt aangeboden tijdens 'Week van het geld' van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Ook wordt duidelijk hoe kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.

Centraal in de gastles staat de Cash Quiz; een interactief, klassikaal teamspel waarin kinderen steeds een opdracht krijgen om aan geld te komen voor de ontsnapping van de gevangen genomen Dolores.