• Het Bosch Blazers Ensemble geeft concert in Heukelum.
• Het Bosch Blazers Ensemble geeft concert in Heukelum. Foto: aangeleverd

Kamerkoor met blazersensemble

heukelum • Kamerkoor LingeVocaal en het Bosch Blazers Ensemble verzorgen zaterdag 1 april samen een concert in de kerk van Heukelum.

LingeVocaal zingt onder leiding van Marilou Krouwel een programma met werken die veelal hun inspiratie vonden in de natuur. Zo worden liederen uitgevoerd van de Tsjechische componist Antonin Dvorak waarin heel beeldend het begin van het voorjaar wordt bezongen. En in het Poolse lied 'Szeroka Woda' zingt het koor over de rivier die je gedachten mee laat stromen. Ook klinken er liederen van de Franse componist Saint-Saëns, onder meer over de stilte van de nacht. Ook het Bosch Blazers Ensemble speelt werken uit Frankrijk: 'Petite Symphonie' van Charles Gounod en 'Petite Suite' van Debussy. Het Bosch Blazers Ensemble wordt gevormd door tien blazers en contrabas en staat onder leiding van Marnix van den Berg. De blazers en zangers voeren samen twee werken van Gabriël Fauré uit: 'Cantique de Jean Racine' en 'Pavane'. Direct voorafgaand aan het concert wordt de fototentoonstelling 'Langs de Linge' geopend. Vier Heukelumse amateurfotografen hebben hiervoor in totaal twintig foto's aangeleverd.

Bezoekers aan het concert hebben de gelegenheid om tijdens de pauze en na afloop van het concert de foto's te bewonderen.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten - tien euro per persoon - zijn te reserveren via lingevocaal@gmail.com of 0345-615442. Meer informatie over LingeVocaal is ook te vinden op de website.

q www.lingevocaal.nl