• De wc-pottenrace tijdens een eerdere editie.
• De wc-pottenrace tijdens een eerdere editie. Foto: stadfotograaf.nl

Van Snollebollekes en W.C. Experience tot truckpulling en gazonmaaierraces

Boeruh Rock is voor iedereen

herwijnen • Boeruh Rock: al negen jaar lang is de combinatie tussen brullende motoren en vrolijke feest- en rockmuziek een gouden combinatie. Organisatie Imagine Dance Events heeft dit jaar ook weer wat klinkende acts aan haar evenement weten te verbinden. Zo sluit de Loco Loco Discoshow de vrijdagavond in stijl af. Deze mannen zijn al vijftien jaar een begrip in het Nederlandse en Vlaamse feestcircuit en stonden eerder op festivals als Pinkpop, Concert At Sea, Lowlands en Zwarte Cross. Ook Onslow ontbreekt niet op het programma: de band uit Asperen treedt vrijdagavond op het buitenpodium op. Net als de Boerenrockies en RITN DITN.

En zaterdag staan op het affiche onder meer: W.C. Experience, Snollebollekes en Bökkers. Nieuw dit jaar is de après-skitent. Tanja Polman van Imagine Dance Events licht toe: "We willen het festival voor een iets breder publiek toegankelijk maken. De après-skitent is iets rustiger, minder massaal dan de grote feesttent." In de après-skitent treden zaterdag vanaf 15:00 uur dj Kelvin en dj Flow op, rond 22:00 uur staat Feestduo Kaaigezellig – oftewel: 'het gezelligste duo uit de regio' - op het podium.

Boeruh Rock wil als evenement vooral een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Polman vertelt: "We willen eigenlijk voor elke doelgroep iets organiseren, zodat zowel jong als oud het leuk vindt om te komen. We verwachten dit jaar rond de vier- of vijfduizend mensen per dag. Vaak komen deze bezoekers wel uit de regio. Ze komen voor een feestje, maar voor gezinnen is het ook een leuk uitje." Kinderen tot twaalf jaar hebben sowieso gratis toegang. En op zaterdag kunnen kinderen vanaf 11:00 uur los in het kinderparadijs, waar onder meer springkussen en een bunjeetrampoline is te vinden. Ook kunnen de kleintjes zich laten schminken. Een aanrader voor de kinderen is ook de demonstratie met radiografisch bestuurde modeltrucks in de feesttent, dit onderdeel begint om 11:00 uur.

Ronkende motoren

Onlosmakelijk met Boeruh Rock verbonden: brullende trucks, trekkers en auto's. Zo vindt op vrijdagavond de start plaats van het Nederlands Kampioenschap voor trucks van 9,5 ton. De trekkertrek- en autotrekwedstrijden staan zaterdag op het programma. Ook niet ontbreken mogen de wc-pottenrace, alebussenrace (trekkers met giertanks) en klapkarrenrace (trekkers met klapkarren). Over de beruchte wc-pottenrace merkt Polman op: "Je weet nooit wat er gebeurt, maar we letten wel op de veiligheid. Bouwsels met een automotor erin, staan we gewoon niet toe. Dat gaat te hard." Verder zijn er geen regels: als het maar een brommermotor heeft en iets met wc-potten te maken heeft. Elk jaar wagen zich zo'n vijftien waaghalzen op een toiletpot zich aan de strijd. Nog een nieuwtje op het programma: een demonstratie gazonmaaierracen: op een baan achter de tent gaan zaterdag vanaf 13:00 uur verschillende gazonmaaiers met elkaar de strijd aan. Voor de verschillende races kunnen mensen zich op de website van Boeruh Rock inschrijven. Hier is ook het volledige festivalprogramma te vinden.

q www.boeruhrock.nl