• In Schoonrewoerd vond zaterdag een brandweerwedstrijd plaats.
• In Schoonrewoerd vond zaterdag een brandweerwedstrijd plaats. Foto: aangeleverd

Brandweer Numansdorp wint

schoonrewoerd • De brandweer van Numansdorp is zaterdag eerste geworden bij brandweerwedstrijden in Schoonrewoerd. De wedstrijd was een halve finale in de klasse '112'.

De wedstrijd werd gehouden aan het Kortgerecht in Schoonrewoerd. De deelnemende ploegen kregen het volgende scenario voorgeschoteld: de brandweer van Schoonrewoerd was uitgerukt voor een keukenbrand in een woning aan het Kortgerecht. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. De bevelvoerder ging samen met twee manschappen, de aanvalsploeg, naar een bovenverdieping voor een nacontrole. De rest van de bemanning, de waterploeg en de chauffeur, moesten buiten wachten.

Toen de brandweerlieden een deur openden in de woning, ontstond een 'rook-gas-explosie'. De twee brandweerlieden werden omver geblazen. Een van hen viel van de trap en brak hierbij zijn been. De bevelvoerder was op het moment van de explosie in een naastgelegen kamer. Hij kon op het dak van de woning komen, maar kon daar niet meer weg. De waterploeg en de chauffeur die nog buiten stonden raakten na de explosie volledig in paniek.

Aan de deelnemende ploegen was de taak de overgebleven brandweerlieden bij de brand weg te houden, de slachtoffers te redden en de brand te blussen. Numansdorp deed dit het beste en werd eerste. De eerste vier ploegen gaan door naar de finale.

Uitslag: 1 Numansdorp; 2 Gorinchem; 3 Goudriaan; 4 Alblasserdam; 5 Zwijndrecht; 6 's Gravendeel; 7 Brandwijk; 8 Heerjansdam.