• Bloemenzaak De Groene Driehoek heeft een frisse lentegroene uitstraling.
• Bloemenzaak De Groene Driehoek heeft een frisse lentegroene uitstraling. Foto:

Bloemenzaak maakt flitsende start

leerdam • Vincent van Doorn (28) startte in februari een eigen bloemenzaak aan de Vlietskant 29 in Leerdam: De Groene Driehoek. "Het loopt boven verwachting", zegt de 28-jarige ondernemer.

Van Doorn was tot vorig jaar nog stratenmaker. Maar vanwege fysieke problemen met zijn knie moest hij uitzien naar iets anders. In het hoekpand van de Vlietskant en de Nieuwstraat startte hij in oktober vorig jaar een tweedehandswinkel. "Maar m'n vrouw en ik kwamen er al snel achter dat dat niet zo ons ding was. In december zijn we bloemen en planten in gaan kopen en we zagen gelijk al: dit is een veel betere handel. Toen hebben we de knoop doorgehakt."

Lentegroene uitstraling

Na een verbouwing van een maand, ging de winkel begin februari officieel van start. "De reacties van de klanten zijn positief. Dat heeft te maken met de kwaliteit, maar misschien ook met de frisse lentegroene uitstraling van onze winkel. Maar natuurlijk ook omdat we de bloemen en planten aan kunnen bieden voor een scherpe prijs. Dat komt omdat ik geen personeel heb en daardoor de kosten laag kan houden. Alleen voor het maken van boeketten schakel ik twee keer per week een ander bedrijf in."

Vincent stapt drie keer per week in alle vroegte in de auto en rijdt dan naar de bloemenveiling in Ede. "Ik doe het met heel veel plezier."

Er zijn inmiddels plannen om het assortiment in de winkel uit te breiden met bijvoorbeeld mooie potten en vazen en eventueel zijden kunstbloemen. "Wat het precies wordt ben ik nog een beetje aan het uitzoeken, maar is natuurlijk ook afhankelijk wat de klanten willen." Vincent is blij dat met zijn plekje in de Vlietskant. "Ik heb fijne collega's en er heerst een goede sfeer. Er komen nog steeds winkels bij en iedereen doet z'n best om klanten naar deze straat te trekken."

Bloemenzaak De Groene Driehoek is geopend op maandag 10:00 tot 17:00 uur, op dinsdag t/m donderdag van 9:00 tot 18:00 uur, op vrijdag van 9:00 tot 19:30 uur en op zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.