'We nemen Leerdam Sport niets kwalijk'

leerdam • De stemming bij de andere verenigingen pakte geheel anders uit. Daar kreeg het Glaspark overtuigend groen licht. Bij LRC en de Hockeyclub waren een paar tegenstemmers, de leden van Korfbalvereniging Ter Leede gingen zaterdag unaniem akkoord.

"We zijn klaar voor het Glaspark, we weten al jaren dat we moeten verhuizen. Vandaar ook dat we niet meer geïnvesteerd hebben in onze oude accommodatie", zegt Ingrid Luk die de Korfbalvereniging vertegenwoordigt in de stuurgroep Glaspark. De accommodatie van de korfballers was zo belabberd dat de club onderdak kreeg bij LRC. "Een weiland lag er nog beter bij dan ons veld. Op Bruinsdeel zijn we prima ontvangen, maar we zijn er wel te gast. We horen al jaren dat er iets moois komt. Daar zijn we nu wel aan toe." Ze is niet verbaasd over het besluit van Leerdam Sport. "We kregen signalen dat leden problemen hadden met de voorwaarden. Misschien hadden we de knelpunten meer aandacht moeten geven", oppert Luk die wél staat te kijken van het aantal tegenstemmers. "De vraag is wat de gevolgen zijn. Er is steeds gezegd dat het Glaspark er alleen zou komen als alle verenigingen mee zouden doen. Ik heb geen idee hoe het verder moet."

LRC-voorzitter Raf Montezinos is geschrokken van de stemverhouding bij de rood-witten. "Erg jammer dat het zo gelopen is, maar ik neem niemand iets kwalijk. De leden hebben ervoor gekozen om nee te zeggen, dat is hun goed recht." Montezinos constateert dat het plan officieel van tafel is. "Eigenlijk kan het de prullenbak in, maar ik heb de wethouder wel gevraagd om contact op te nemen om te kijken of er een oplossing mogelijk is. Onze velden zijn slecht, we hebben geen geld voor kunstgras, onze gebouwen zijn aan onderhoud toe. Het Glaspark is hard nodig voor onze jeugd en de ontwikkeling van de vereniging."

Ook hockeypreses Sander Heezius is teleurgesteld. "Eerlijk is eerlijk: we wisten dat het moeilijk zou worden bij Leerdam Sport, maar de uitslag was toch een tegenvaller." Heezius doet een oproep om het gezonde verstand te gebruiken. "Leerdam is maar een klein stadje. Alleen door realisatie van het Glaspark en samenwerking kunnen we overleven. Als het park er niet komt, betekent dat op termijn de doodsteek voor de verenigingen." Vandaar dat Heezius de blik vooruit richt. "Drie clubs hebben elkaar in 'positiviteit' gevonden. We laten het hier niet bij zitten. Samen gaan we kijken hoe het verder moet en gaan overleggen met de gemeente. We moeten hier hoe dan ook uitkomen."

André Bijl