Afbeelding
Foto: aangeleverd

NLdoet bij De Wittenberg in Haaften

haaften • Bijna tienduizend klussen werden er vrijdag en zaterdag onder de noemer NLdoet geklaard in Nederland. Ook dit jaar werden door stichting Vrienden Zorgcentrum De Wittenberg allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van deze vrijwilligersactie.

Diverse vrijwilligers waren vrijdag weer bereid de handen uit de mouwen te steken bij zorginstelling in Haaften. Tevens waren in het kader van teambuilding diverse medewerkers van de GNL-gemeentes op verschillende locaties aanwezig om de helpende hand te bieden. Zo was in Haaften een groep van twaalf personen actief, waaronder burgemeester Harry de Vries en wethouder Koos Krook van gemeente Neerijnen. Ook was er assistentie van groep 8 van openbare bassischool Koning Willem Alexander te Haaften. Door de afdeling Welzijn van Wittenbergzorg was samen met Welzijn Neerijnen een programma met diverse spelactiviteiten voor de bewoners opgesteld waarbij de jongelui behulpzaam waren. Andere kinderen gingen buiten aan het werk en hielpen daar mee met zwerfafval opruimen, blad vegen en dergelijke. Op deze wijze konden de kinderen kennis maken met NLdoet en het plaatselijke zorgcentrum en de bewoners.

Avri zorgde voor de afvoer van het tuinafval, terwijl Tuincentrum Mijdam te Haaften diverse planten schonk. Hoveniersbedrijf A. & P. Smulders uit Wijk en Aalburg stelde het tuingereedschap ter beschikking.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds.