• Elise Zijlstra uit Haaften.
• Elise Zijlstra uit Haaften. Foto: aangeleverd

Zangvakantie in Noord-Frankrijk

haaften • Elise Zijlstra uit Haaften gaat een zangvakantie begeleiden naar Noord-Frankrijk. Deze vakantie is gepland van maandag 31 juli tot zondag 6 augustus.

Elise Zijlsta studeert in juni dit jaar af aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Ze is dan klaar met haar studie tot zangdocent/zangeres Complete Vocal Technique (CVT) aan het grootste zanginstituut van Europa. Ze is er dan in die drie jaar, 18 keer geweest. Steeds een kleine week. Ze heeft zich intensief ontwikkeld op alles wat met zingen en lesgeven te maken heeft. "Al vanaf 2005 geef ik zanglessen en zangworkshops maar deze opleiding heeft me zoveel extra's gebracht. Op het gebied van zangtechniek, anatomie en lesgeven maar zeker ook qua interpretatie van nummers en improvisatie zodat je je een nummer veel meer eigen kunt maken. Het is zo geweldig om dit allemaal te delen met mensen die ook zo van zingen en muziek houden."

Naast de zanglessen en workshops die ze geeft in haar eigen ruimte in het Kulturhus in Haaften, gaat ze van maandag 31 juli tot zondag 6 augustus een zangvakantie begeleiden in Noord-Frankrijk. Dit doet ze samen met studiegenoot Nick Stroobants uit België. Er is tijdens deze vakantie aandacht voor de ontwikkeling van de deelnemers als zanger(es), het verleggen van hun grenzen en het verkennen van hun mogelijkheden. Daarnaast zingen ze samen met anderen. Tussendoor is er uiteraard ook ruimte voor ontspanning: lezen in de mooie tuin, petanquen, zwemmen in het nabij gelegen meer. Meer informatie is te vinden op de website.


q www.ezsinging.nl