Belangrijke overwinning waterpoloheren

leerdam • In het Leerdamse Berenschot heeft de heren hoofdmacht van SG de Linge/PCG afgerekend met het lastige Z&PC de Gouwe uit Waddinxveen. In een stevig duel was de Gorcums-Leerdamse koploper met 12-10 te sterk.

Met deze belangrijke overwinning behoudt de Linge/PCG twee punten voorsprong op naaste achtervolger De Kempvis. De bezoekers begonnen in de eerste periode duidelijk scherper dan de thuisploeg. Via sterk spel kwamen zij op een 0-2 voorsprong. Langzaam maar zeker kwam de ploeg van de coaches Gerdes & Visser beter in de wedstrijd. Aan het eind van de tweede periode zette aanvoerder Nicky Advokaat zijn ploeg, via een van richting veranderd schot, voor het eerst op voorsprong (6-5). In de derde periode werd het krachtverschil tussen beide ploegen goed duidelijk. De Linge/PCG heeft een bredere selectie en had vooral daardoor de energie om een comfortabele voorsprong op te bouwen (10-7). In de laatste periode werd het niet echt spannend meer. Wél was er nog een opvallend slotakkoord: de keeper van de Gouwe scoorde in de allerlaatste seconde met een schot vanaf eigen helft. Het was echter een doelpunt voor de statistieken.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG:

Menno Cloostermans 4, Nicky Advokaat 3, Rimmer Genee 1, Tjerk Noorduyn 2, Mark van den Brom 1 en Victor Visser beiden 1.