Sponsorloop in Rumpt voor Roparun

beesd • Een groep sporters uit Beesd doet zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni als Team Beesd Runners mee aan de estafetteloop Roparun. Om geld in te zamelen organiseert het team op zaterdag 25 maart een sponsorloop.

Initiatiefnemer van het Roparun-team is Adrie Bullée uit Beesd die al tien maal eerder deelnam aan de estafetteloop. In voorgaande edities deed hij dit samen met zijn collega's als team voor zijn werkgever (CEVA) en dit jaar heeft hij zijn sportvrienden zo ver gekregen een eigen team te vormen. Een estafette-team bestaat uit ongeveer 25 personen, hardlopers en begeleiders zoals fietsers, chauffeurs en verzorgers. Team Beesd Runners bestaat uit een grote groep sportieve mannen uit Beesd en omstreken, zij noemen zich oorspronkelijk de Bike Boys Beesd. Gezamenlijk doen zij onder meer aan wielrennen, traithlons en natuurlijk hardlopen. Zo organiseren ze bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerende hardloopevenement Run Rondje Rhenoy, bekend in de hele regio.

En nu staat deelname aan de Roparun dus voor de deur. In het pinksterweekeinde, van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag, leggen de deelnemers aan dit evenement een afstand af van ongeveer 520 kilometer. Tot 2004 liepen de deelnemers van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de run in Parijs en is de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Vanwege de maximale capaciteit van 275 teams op het parcours wordt er vanaf 2012 een tweede run georganiseerd vanuit Hamburg, die tegelijkertijd start en na ruim 560 kilometer eveneens op de Coolsingel finisht.Het hoofddoel van de Roparun is geld inzamelen om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen.

Om geld in te zamelen organiseert Team Beesd Runners op zaterdag 25 maart een sponsorloop in Rumpt waar hardlopend maar ook wandelend een parcours van 3,5 kilometer afgelegd kan worden. Inschrijfgeld is twaalf euro. Inschrijven kan via onderstaande website.


q www.inschrijven.nl